Hyundai - Tucson

 
Change is Good

Kies uw kleur


 
 
 
 
 
De afbeelding kan afwijken van het origineel product.

 
previous
next
 
Design vloeit samen met intelligente techniek, fantastisch zicht op de weg en efficiënt verbruik
Al 20.145 testritten in de Tucson
Waarom een testrit ?
 • Ervaar de zetels, het uitzicht, de bediening en het weggedrag
 • De dealer helpt u met samenstellen van uw ideale Tucson binnen uw budget
 • De dealer kan een inschatting geven van de waarde van uw huidige auto
Ontdek de Tucson
EEN INDRUKWEKKENDE MIX
VAN TECHNOLOGIE EN DESIGN
De nieuwe Tucson combineert een voorbeeldig rijgedrag met een doelgerichte stijl.

GERAFFINEERD 'FLUIDIC'-DESIGN

De robuuste en atletische look ontspringt aan de geraffineerde, vloeiende oppervlakken, de krachtige lijnen en de evenwichtige proporties.

 • Onmiskenbaar atletisch Het typische zeshoekige radiatorrooster en de opvallende horizontale designelementen van Hyundai benadrukken zijn brede en sportieve uitstraling.
 • Gedurfd, zelfverzekerd en sportief De expressief gelijnde voorkant wordt nog geperfectioneerd door het typische, zeshoekige radiatorrooster boven het vleugelmotief over de volledige breedte.
 

Aerodynamisch design

Het aerodynamische lijnenspel van de nieuwe Tucson ziet er niet alleen schitterend uit. Het vertaalt zich ook in een lagere luchtweerstandscoëfficiënt en draagt samen met zijn bredere wielbasis bij tot de stabiliteit bij hoge snelheden. Er werden gerichte verbeteringen gerealiseerd door de voorbumperlip te hertekenen, de welving van de A-stijl te verkleinen, de zijdelingse afwerking van de achterspoiler te herzien en de stroomlijn van de onderkant te optimaliseren.

Splitter in de bumper
vooraan
Gewijzigde A-stijl
(= ruimer zicht)
Aerodynamica onderaan
het voertuig
Zijdelingse afwerking
van de spoiler

Slim en praktisch

De slimme achterklep gaat automatisch open wanneer de intelligente sleutel gedurende drie seconden wordt gedetecteerd. Zo laten zware en grote voorwerpen zich met sprekend gemak inladen in de nieuwe Tucson. De veelzijdige laadruimte kan snel worden ingedeeld dankzij de 60/40 neerklapbare achterbank.

Intelligente achterklep
60/40 neerklapbare achterbank

Geruststellende veiligheidsuitrusting

De volledig nieuwe Tucson combineert ultrasterke materialen en intelligente veiligheidstechnologieën om alle inzittenden een complete bescherming te bieden. De passagierskooi is vervaardigd uit geavanceerd ultrasterk staal (AHSS) dat bij hoge temperaturen wordt geperst. Op de lijst met actieve-veiligheidssystemen staan onder meer AEB, LDWS, BSD en ATCC.

Nieuwe 1.6 T-GDi-motor met gerobotiseerde 7-versnellingsbak met dubbele koppeling (DCT)

Levendige prestaties, snelle schakelovergangen en een lager brandstofverbruik. De resultaten van de nieuwe 1.6 T-GDi-motor met Hyundai’s nieuwe zeventraps-DCT (Double Clutch Transmission) liegen er niet om.

Enkel verkrijgbaar in combinatie met bepaalde motoren
DESIGN DAT STERKE PRESTATIES BELOOFT
De gespierde en zelfverzekerde uitstraling van de nieuwe Tucson belooft een atletische wagen die gewoon smeekt om gereden te worden. Een eerste blikvanger zijn de slanke led-koplampen, die uitlopen in de bovenhoeken van het typische Hyundai-radiatorrooster. Van daaruit lopen de lijnen over de dynamisch vormgegeven flanken door tot in de brede, expressieve achterkant.
 • Halogeen- led-koplampen
  Mistkoplampen met led-dagrijlichten (DRL)
  Radiatorrooster
  • Halogeen- led-koplampen De ultrakrachtige led-koplampen werpen een lichte en heldere lichtbundel op de weg. De fijne, driedimensionale lichtblokken sluiten perfect aan op de bovenhoeken van het radiatorrooster en dragen zo bij tot de brede indruk.
  • Mistkoplampen met led-dagrijlichten (DRL) De laag gemonteerde mistlichten komen de veiligheid ten goede bij onaangenaam weer. Net daaronder bevinden zich de wigvormige led-dagrijlichten, die op de uiteinden van de prominente horizontale bumpersierstrip werden geplaatst.
  • Radiatorrooster Het typische, zeshoekige radiatorrooster van Hyundai domineert de voorkant van de volledig nieuwe Tucson. Naargelang van het afwerkingsniveau is het radiatorrooster uitgevoerd in de kleur dark silver of bright chrome.
 • Panoramisch zonnedak
  Karakterlijn op gordelhoogte
  Lichtmetalen velgen
  • Panoramisch zonnedak Geniet van de luxe van een breed opengaand glazen panoramadak. Het laat het interieur baden in licht en frisse lucht en verzekert een luchtig interieurgevoel tijdens elke rit.
  • Karakterlijn op gordelhoogte Het profiel wordt versterkt door de oplopende gordellijn met een opwaartse knik ter hoogte van de C-stijl, die de blik naar de dakspoiler achteraan leidt.
  • Lichtmetalen velgen Niets geeft een auto meer karakter dan lichtmetalen velgen. Ze verhogen de wendbaarheid en kunnen het brandstofverbruik terugdringen. De nieuwe Tucson is verkrijgbaar met dynamisch vormgegeven lichtmetalen velgen van 16, 17 en 19 duim. Naargelang de motor en de uitvoering
 • Led-achterlichtblokken
  Dubbele uitlaatpijpen
  Bodembescherming achteraan
  • Led-achterlichtblokken Hyperefficiënte led-lampen werden gecombineerd tot brede, slanke achterlichtblokken. Een gegarandeerde blikvanger voor achterliggers.
  • Dubbele uitlaatpijpen De trapeziumvormige dubbele uitlaat past perfect in de bodemplaat achteraan en benadrukt het hoogwaardige karakter van de nieuwe Tucson.
  • Bodembescherming achteraan Het sportieve ontwerp van de bodemplaat achteraan geeft de volledig nieuwe Tucson een extra dosis gespierde robuustheid. U kunt kiezen tussen twee afwerkingen, naargelang van uw smaak en het gebruik van de auto.
 • Zijdelingse richtingaanwijzers in de buitenspiegels
  De zijdelingse richtingaanwijzers in de spiegelkappen trekken de aandacht van andere weggebruikers en maken afdraaien en rijstrookwissels heel wat veiliger.
 • Wielkastverbreders
  De schuin oplopende, asymmetrische wielkasten creëren een gevoel van voorwaartse beweging en dragen bij tot het robuuste karakter.
 • Zijdelingse sierstrip
  Sportieve tweekleurige zijdelingse sierstrips verbinden de wielkasten met elkaar en lijken de wielbasis nog te verlengen.
 • Ruitenwisser/-sproeier achteraan
  De achterruitenwisser en -sproeier zijn nauwkeurig geïntegreerd in de stijl van de achterklep.
 • Achterspoiler met hoog gemonteerd remlicht
  De aerodynamische achterspoiler omvat het hoog gemonteerde remlicht, dat remmanoeuvres duidelijk signaleert aan achteropkomende bestuurders.

DE NIEUWE TUCSON
BEPAALT DE SPELREGELS

Neem een kijkje binnen in de nieuwe Tucson. Zijn ruime eersteklas interieur is verkrijgbaar met beige of zwarte lederen zetels. Een ruim panoramisch open dak laat het interieur baden in licht. De automatische, hands-free kofferklep biedt toegang tot de ruime, flexibele koffer. Het perfecte voorbeel van hoe verandering zo goed kan zijn.

Nero
Beige

Sleep naar links of rechts voor een 360° beeld. Je kan het beeld ook vergroten om details te bekijken. Op en smart phone draai je eenvouding het toestel.

EEN GEBRUIKSVRIENDELIJKE SENSORINTERFACE
In zijn aantrekkelijke en ruime interieur communiceert de nieuwe Tucson met de bestuurder via een geavanceerde HMI-interface (Human Machine Interface) in het horizontaal vormgegeven instrumentenbord.
ZETELKLEUR
 • Zwart
 • Beige
Interieurruimte

Het interieur van de nieuwe Tucson vult het expressieve en zuivere koetswerkdesign perfect aan.
De instrumenten en bedieningselementen zijn optimaal gegroepeerd volgens functie om het gebruiksgemak en rijplezier te maximaliseren.

‘Supervision’-instrumentenbord met 4,2” groot lcd-kleurenscherm

Belangrijke bestuurdersinformatie wordt op heldere en nauwkeurige wijze weergegeven op het Supervision-instrumentenbord recht voor de bestuurder.

Bedieningstoetsen op het stuurwiel

Behoud een constante controle en bedien alle soorten van uitrustingsfuncties zonder uw handen van het stuur te nemen. Het verwarmbare stuurwiel (verkrijgbaar in ons winterpakket) verwarmt uw handen op koude ochtenden.

Afstandsbediening voor het audiosysteem en

Bedieningstoetsen van de telefoon

Automatische snelheidsregelaar

Navigatiesysteem

De route- en locatie-informatie wordt aangeleverd door het navigatiesysteem van de nieuwste generatie. Dat reageert snel en is verkrijgbaar met een zevenjaarsabonnement op de TomTom LIVE-diensten.Slechts in bepaalde landen verkrijgbaar.

Volautomatische airconditioning

Dankzij de automatische temperatuurregeling in twee zones kunnen de voorste inzittenden hun favoriete temperatuur afzonderlijk instellen.


Laadvolume

De in twee hoogtes instelbare bagageafdekking biedt een onovertroffen en handig configureerbaar bagagevolume van 513 tot 1.503 liter. Bovendien bevindt zich onder de vloer nog meer opbergruimte. Het uittrekbare scherm onttrekt voorwerpen aan het zicht en kan aan boord worden bewaard wanneer het niet wordt gebruikt.


Centrale armsteun met bekerhouders achterin

De achterpassagiers beschikken bovendien over handig geplaatste bekerhouders in de centrale armsteun.


60/40 neerklapbare achterbank

Als onhandig vormgegeven voorwerpen niet in de 513 liter grote bagageruimte passen, kunt u het laadvolume uitbreiden door de achterbank geheel of gedeeltelijk neer te klappen.


 • Interieurventilatie achteraan
  Dankzij de regelbare ventilatieroosters kunnen de achterpassagiers de luchtstroom naar wens richten.
DYNAMISCH. KRACHTIG. EFFICIËNT.
De huidige technologie maakt het mogelijk om meer vermogen en koppel uit een kleinere motor te puren en tegelijk het brandstofverbruik terug te dringen. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de nieuwe 1.6 T-GDi-motor, die wordt gekoppeld aan de gerobotiseerde 7-versnellingsbak met dubbele koppeling (DCT).
 • 1.6 T-GDi
  Benzinemotor

  De benzinemotor 1.6 T-GDI ontwikkelt een maximaal vermogen van 177 pk bij 5500 tpm en een maximum koppel van 265 Nm bij 1500 ~ 4500 tpm. Slechts in bepaalde landen verkrijgbaar.


  Max. vermogen
  177 pk
  Max. koppel
  265 Nm
 • 1.7 CRDi
  Dieselmotor

  De 1,7 CRDi dieselmotor levert 115 pk bij 4.000 tpm en 285 Nm koppel bij 1.250 ~ 2.750 tpm. Slechts in bepaalde landen verkrijgbaar. Naargelang de regio kunnen er verschillen zijn.


  Max. vermogen
  115 pk
  Max. koppel
  285 Nm
 • 2.0 CRDi
  Dieselmotor

  De 2.0 CRDi-dieselmotor genereert 186 pk bij 4.000 t/min en een maximumkoppel van 402 Nm tussen 1.750 en 2.750 t/min. Slechts in bepaalde landen verkrijgbaar. Naargelang de regio kunnen er verschillen zijn.


  Max. vermogen
  186 pk
  Max. koppel
  402 Nm
 • 7-trapstransmissie met dubbele koppeling (DCT) In vergelijking met de klassieke automatische transmissies verzekert de 7-traps-DCT
  (Double Clutch Transmission) een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot,
  maar ook pittigere acceleraties. Enkel verkrijgbaar in combinatie met bepaalde motoren
 • Geavanceerde vierwielaandrijving De combinatie van de geavanceerde tractiecontrole in de bochten (Advanced Traction Cornering Control,
  ATCC) en de hypergeavanceerde werking van het 4WD-systeem verzekert zelfs in de extreme
  omstandigheden een onverstoorbare levendigheid en stabiliteit.
 • McPherson-ophanging met veerpoten
  McPherson-ophanging met veerpoten
 • Meerarmige ophanging
  De geoptimaliseerde achterwielophanging draagt van haar kant bij tot het comfort en de stabiliteit.
UW VEILIGHEID. ONZE PRIORITEIT.
UW VEILIGHEID. ONZE PRIORITEIT.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Autonome noodremhulp (AEB)

  De vooraan gemonteerde radar- en camerasystemen scannen de weg op voorliggers en overstekende voetgangers. Wanneer een mogelijke aanrijding wordt gedetecteerd, laat het AEB-systeem een waarschuwingssignaal weerklinken en remt het de wagen automatisch af, eerst licht, daarna met volle kracht, om zo het risico op een ernstige crash te beperken.

  Slechts in bepaalde landen verkrijgbaar.
 • Dodehoekdetectie (BSD)

  Sensoren controleren zones aan beide kanten van de wagen en waarschuwen de bestuurder voor voertuigen of andere voorwerpen in zijn dode hoeken. Wanneer er een voertuig wordt gedetecteerd, licht er een lampje op in de betreffende buitenspiegel en nog eentje in het dashboard. Wanneer de bestuurder zijn richtingaanwijzer aan de betreffende kant aanzet, weerklinkt er ook een waarschuwingsalarm.

 • Rijstrookassistent (LKAS)

  De camera's van de wagen volgen de wegmarkeringen en geven visuele of auditieve waarschuwingen wanneer de wagen te dicht bij de markeringen komt zonder dat de bestuurder zijn richtingaanwijzer heeft geactiveerd. Indien nodig stuurt het systeem ook licht tegen.

  Slechts in bepaalde landen verkrijgbaar.
 • Statische bochtverlichting (SBL)

  Wanneer u in het donker afslaat op een kruispunt, projecteert de statische bochtverlichting licht in de richting waarin u draait. Door de zichtbaarheid te verbeteren, maakt dit systeem nachtelijke ritten veel veiliger.

 • AEB
 • BSD
 • LKAS
 • SBL
 • END
RIDE and HANDLING
 • Advanced Traction Cornering Control (ATCC) Door het koppel naar de wielen met de meeste grip te sturen (Torque Vectoring) verhoogt ATCC de prestaties en veiligheid in de bochten. Bovendien remt het systeem het binnenste achterwiel actief af. Verkrijgbaar in combinatie met vierwielaandrijving.

  Tractie controle

  Rem-assistentie

 • VSM (Vehicle Stability Management) Als u remt of een bocht neemt op natte of gladde ondergrond geeft de stabiliteitsregeling VSM u meer vertrouwen door de stabiliteit te verhogen dankzij de interactie tussen de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) en de elektrische stuurbekrachtiging (MDPS). Steering assist system operates to the direction to low-friction surface in order to prevent under- or over-steering.
 • Downhill Brake Control (DBC) en Hill-start Assist Control (HAC) Steile hellingen op- en afrijden is een fluitje van een cent voor de nieuwe Tucson. DBC levert automatisch de juiste remdruk om een veilige en stabiele afdaling te garanderen terwijl HAC de wagen kort op zijn plaats houdt om te voorkomen dat hij achteruit rolt bij het vertrekken op een helling.
 • Advanced High Strength Steel (AHSS) De volledig nieuwe Tucson kan schermen met een in deze klasse onovertroffen structuurstijfheid dankzij de doorgedreven verstevigingen aan het koetswerk en het intelligente gebruik van geavanceerd ultrasterk staal (Advanced High Strength Steel, AHSS).
 • Elektronische parkeerrem (EPB)
  Met de gebruiksvriendelijke toets schakelt u de parkeerrem in en uit. Enkel verkrijgbaar met automatische transmissie.
 • Zes airbags
  De wagen is uitgerust met 6 airbags: 2 frontale airbags, 2 laterale airbags vooraan en 2 gordijnairbags die aan beide kanten over de hele lengte van het interieur lopen.
 • Bandenspanningscontrole (TPMS)
  Dit systeem controleert de luchtdruk in elke band. Verschillen worden doorgegeven aan en weergegeven op het instrumentenbord.
 • Actieve hoofdsteunen
  Het risico voor een whiplash of andere hoofd- en nekletsels wordt tot het minimum beperkt door hoofdsteunen die mee bewegen om de grootte en het gewicht van de inzittende bij een ongeval te compenseren.
 • Gordelwaarschuwing (SBR)
  Het systeem voelt ook of de voorste passagierszetel bezet is en activeert een waarschuwing als de passagier zijn gordel niet om heeft.
COMFORTTECHNOLOGIE EN GEBRUIKSGEMAK
De nieuwe Tucson beschikt over diverse voorzieningen en systemen die het comfort en gebruiksgemak van de bestuurder en passagier verzekeren.
 • Automatisch parkeersysteem (Smart Parking Assist System, SPAS) Parkeerproblemen behoren definitief tot het verleden. SPAS gebruikt ultrasone sensoren op de voorkant, zijkanten en achterkant van de wagen. Het systeem identificeert geschikte parkeerplaatsen en stuurt de wagen automatisch in de beschikbare ruimte. Het kan de wagen zowel parallel met als haaks op de weg parkeren. Ook het uitrijden van de parkeerplaats wordt kinderspel met SPAS dankzij de geïntegreerde EXIT-MODUS. Slechts in bepaalde landen verkrijgbaar.
 • Intelligente achterklep Het systeem opent de achterklep automatisch wanneer u de smart key drie seconden of langer binnen de detectiezone houdt. Voor de achterklep open gaat, weerklinkt er een discreet geluidssignaal en gaan de waarschuwingsknipperlichten kort aan en uit.
 • Zetelverstelling

  Voortaan genieten de achterpassagiers de comfortabele luxe van verstelbare rugleuningen, dankzij een hendel aan de zijkant van het zitkussen.

  De voorzetels kunnen in verschillende richtingen elektrisch worden versteld om aan de wensen van bestuurder en voorpassagier te voldoen. Optimaal comfort in elke positie met de 8-weg verstelbare passagierszetel en 10-weg verstelbare bestuurderszetel met lendensteun.

 • Zetelverwarming en -ventilatie Het hele jaar door genieten de inzittenden voorin van een hoogstaand klimaatcomfort dankzij zetels die u verwarmen in de winter en afkoelen in de zomer. De ventilatie wordt verzekerd door geïntegreerde zetelventilatoren. De voorzetels bieden drie verwarmingsniveaus, de achterzetels (zitkussens en rugleuningen) twee.
 
 • Automatische snelheidsregelaar
  Kies uw gewenste snelheid of maximumsnelheid en deze wordt aangehouden tot u het gas-, rem- of ontkoppelingspedaal intrapt.
 • Bagageafdekking
  Beschermt voorwerpen in de koffer tegen indiscrete blikken.
 • Haak voor winkeltassen op de rugleuning van de achterbank.
  Een eenvoudig idee dat daarom niet minder nuttig is. De perfecte manier om winkeltassen, handtassen en allerlei andere items veilig te bevestigen.

SPECIFICATIES

De specificaties zijn momenteel niet beschikbaar.
top

Alle bovenstaande informatie en illustraties zijn gebaseerd op gegevens die beschikbaar zijn op het moment van publicatie en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Eveneens kunnen de bovengenoemde uitrustingen variëren of niet beschikbaar zijn in onze markt, afhankelijk van de gekozen versie. Wij nodigen u uit om uw Hyundai verdeler te raadplegen voor meer informatie.

* De 5 Jaar Garantie Zonder Kilometerbeperking van Hyundai werd recent gewijzigd. Afhankelijk van de productiedatum, bestel‐ en opslagtijd kan de wagen nog steeds onder de oude garantiebepalingen vallen, zoals vastgelegd in de algemene voorwaarden van het garantieboekje. Klik hier voor meer info.

GAMMA

i10
New i20
ix20
New i30
i30 N
i30 Fastback
i30 Fastback N
New i30 Wagon
IONIQ hybrid
IONIQ plug-in hybrid
IONIQ electric

 

New i40 Wagon
KONA
Kona EV
NEXO
New Tucson
New Santa Fe
H-1
H350 Van

QUICKLINKS

Uw Hyundai configureren
Een testrit aanvragen
Uw Hyundai verdeler
Lease Configurator
Contact

WETTELIJKE VERMELDINGEN

Hyundai garanties
Wettelijke bepalingen

VOLG ONS OP

Facebook Twitter Youtube Instagram

Hyundai Assistance 

Contact | Legal


© Copyright 2019 Korean Motor Company

België / Belgium  

We gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring: sommige kunnen niet uitgeschakeld worden.
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiesbeleid.
Indien u niet akkoord gaat, bedanken wij u om niet verder te gaan op deze site.
Meer info
Ik aanvaard