Buitengewone elektrische prestaties.

De nieuwe Kona Electric levert buitengewone elektrische prestaties en biedt een fors rijbereik van wel 484 km. Als je hem uiteindelijk toch moet opladen, breng je de laadstatus van zijn batterij dankzij snelladen van 10% tot op 80% in slechts 47 minuten*.

Prestaties

Hoog vermogen. Uitstekende actieradius. Sensationele acceleratie.

Niemand heeft ooit beweerd dat elektrisch rijden saai hoefde te zijn. Met zijn bliksemsnelle respons dankzij de volledig elektrische aandrijflijn en haar koppel van 395 Nm is deze sportieve SUV een en al rijplezier: hij accelereert van 0 tot 100 km/u in amper 7,9 seconden. Omdat er twee verschillende versies van de aandrijving verkrijgbaar zijn, kies je welk vermogen en rijbereik jouw voorkeur geniet: de batterij van 39,2 kWh met een autonomie tot 305 km of die van 64 kWh die tot 484 km ver rijdt na één laadbeurt1.

Hoe ver pendel je elke dag?

Bereken het aantal dagen woon-werkverkeer tussen twee laadbeurten voor de twee batterijopties (capaciteit van 39,2 en 64 kWh).

22 km

64 kWh

22

dagen

tussen twee oplaadbeurten

39.2 kWh

13

dagen

tussen twee oplaadbeurten

Net zoals het brandstofverbruik van een verbrandingsmotor wordt het totale elektrische rijbereik beïnvloed door een hele reeks factoren, van de grootte van de batterij tot je rijstijl, de buitentemperatuur, het aantal passagiers en nog veel meer.


Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. Icons of 484 km range and maximum power of 150 kW of the new Hyundai Kona Electric with 64 kWh battery.

  Geniet van een maximaal vermogen en rijbereik.

  De 64kWh-batterij biedt je een regelrecht indrukwekkende actieradius tot 484 km* en – met een vermogen van 204 pk en een koppel van 395 Nm – ook serieus wat pit. En dankzij de slimme integratie van het batterijpakket in het globale ontwerp hoef je geen plaats in te leveren in het interieur.

 2. Icons of the acceleration and top speed of the new Hyundai Kona Electric with 64 kWh battery.

  Sportieve prestaties.

  Deze sportieve SUV is een en al rijplezier: hij accelereert van 0 tot 100 km/u in amper 7,9 seconden. De versie met 64kWh-batterij haalt een topsnelheid van 167 km/u.

 1. 1
 2. 2
Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. Icons of 305 km range and maximum power of 100 kW of the new Hyundai Kona Electric with 39.2 kWh battery.

  De versie met standaardbereik.

  De 39,2 kWh accuversie biedt een actieradius tot 305 kilometer en een koppel van 395 Nm, waardoor het een plezierige auto is om te rijden met het volledige vermogen beschikbaar vanaf de eerste seconde. En dankzij de slimme integratie van het accupakket hoeft u niet in te boeten op interieurruimte.

 2. Icons of the acceleration and top speed of the new Hyundai Kona Electric with 39.2 kWh battery.

  Sportieve prestaties.

  Deze sportieve SUV is echt leuk om te rijden. De 39,2 kWh batterijversie levert een topsnelheid van 155 km/u. - Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 9,9 seconden.

 1. 1
 2. 2

Elektrische voertuigtechnologie.

De nauwkeurig uitgezochte onderdelen van de elektrische aandrijving werden ontwikkeld om uitstekende rijeigenschappen te combineren met een praktisch rijbereik voor dagelijks gebruik. Het speciaal ontworpen platform maakt een plaatsbesparende integratie van de batterijpakketten mogelijk zonder het ruimteaanbod in het gedrang te brengen.

The 64 kWh battery of the new Hyundai Kona Electric.

Lithium-ionpolymeerbatterij.

De krachtige lithium-ionpolymeerbatterij van de Kona Electric heeft een lager geheugeneffect en wordt efficiënter geladen dan een conventionele batterij.

The electric motor of the new Hyundai Kona Electric.

Elektromotor.

De 64kWh-batterij voedt een elektromotor die 204 pk (150 kW) produceert. De 39,2kWh-batterij wordt gekoppeld aan een elektromotor van 136 pk (100 kW).

Slimme technologie voor intelligent rijden.

Maximaliseer je actieradius tijdens het rijden met de recuperatieve remsystemen van de Kona Electric, die de batterij opladen door de elektromotor te gebruiken om de auto af te remmen.

Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. Graphic illustrating the adjustable recuperative braking functionality in the Hyundai Kona Electric.

  Instelbaar regeneratief remmen.

  Het remgedrag is geoptimaliseerd om het recuperatieve remsysteem optimaal te kunnen benutten, zodat de Kona Electric een gezonde laadtoestand behoudt. De bestuurder kan het niveau van het regeneratieve remsysteem eenvoudig aanpassen via de schakelhendels achter het stuur.

 2. Graphic illustrating the adjustable recuperative braking functionality in the Hyundai Kona Electric.

  Recuperatieve remniveaus.

  Niveau 0: Recuperatief remmen is niet in werking en de batterij wordt niet opgeladen. Niveau 1 tot niveau 3: Bij elk hoger niveau vertraagt de auto meer met behulp van de elektromotor, waardoor tegelijkertijd de oplaadkracht toeneemt. Hoe hoger het niveau, hoe meer de auto vertraagt en de accu oplaadt wanneer u uw voet van het gaspedaal haalt.

 1. 1
 2. 2
Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. Graphic illustrating the 1-paddle mode in the new Hyundai Kona Electric.

  Modus met 1 schakelhendel

  Het voertuig kan ook actief worden afgeremd via de schakelhendel. Het volstaat om aan de linker schakelhendel te trekken en hem vast te houden. Je kunt het voertuig op deze manier volledig tot stilstand brengen zonder het conventionele rempedaal in te drukken.

 2. Graphic illustrating the shifter operation in the new Hyundai Kona Electric.

  Vasthouden.

  Trek aan de linker peddelshifter en houd deze ingedrukt om het recuperatieremmen met maximale kracht te activeren. Het is mogelijk om de auto op deze manier tot stilstand te brengen - zonder het conventionele rempedaal te gebruiken. De oplaadkracht is in deze modus het sterkst.

 1. 1
 2. 2
Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. Graphic illustrating the smart regenerative braking in the new Hyundai Kona Electric.

  Slim regeneratief remmen

  Het slimme regeneratieve remsysteem gebruikt de radarsensor aan boord om automatisch het niveau van recuperatief remmen aan te sturen naargelang het voorliggende verkeer. Het detecteert bovendien of de KONA Electric een helling op- of afrijdt en past zich daaraan aan.

 1. 1

Laden

Volledig opladen 's nachts of bijladen onderweg.

Naargelang je thuisnetwerk of het type snellaadstation waartoe je toegang hebt, biedt de nieuwe Kona Electric verschillende laad- en aansluitingsmogelijkheden.

Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. A couple sitting in a parking lot while the new Hyundai Kona Electric is charging on a public charging station.

  64kWh-batterij.

  Wanneer je gebruikmaakt van een DC-snellaadstation van 100 kW duurt het ongeveer 47 minuten om de lithium-ionpolymeerbatterij van de Kona Electric op te laden van 10% tot 80%. Als je een station van 50 kW gebruikt, bedraagt deze laadtijd 65 minuten.

 2. Icon of a CCS or Combo 2 fast charging plug.

  39,2kWh-batterij.

  Je kan de lithium-ionpolymeerbatterij in zo’n 47 minuten opladen van 10% tot 80% aan een DC-snellaadstation van 100 kW. Als je een station van 50 kW gebruikt, bedraagt deze laadtijd 50 minuten.

 1. 1
 2. 2
Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. The new Hyundai Kona Electric charging with a AC type 2 charging cable.

  64kWh-batterij.

  Via een wallbox thuis of een openbaar laadstation op wisselstroom duurt het met de driefasige boordlader van 10,5 kW 6 uur en 50 minuten om de 64kWh-batterij met grote actieradius volledig te laden vanaf een laadstatus van 10%. Met de eenfasige boordlader van 7,2 kW duurt dat 9 uur en 15 minuten.

 2. AC type 2 charging cable plugs for electric vehicles.

  39,2kWh-batterij.

  Via een wallbox thuis of openbaar laadstation duurt het 6 uur om de 39,2 kWh batterij op te laden vanaf een laadstatus van 10%.

 1. 1
 2. 2
Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. A man looking at his smartphone for the programmable charging of the new Hyundai Kona Electric.

  Programmeerbaar opladen.

  Met het geavanceerde batterijbeheersysteem van de nieuwe Kona Electric bepaal je helemaal zelf wanneer en hoe je hem laadt. Kies het tijdstip dat het best in jouw planning en budget past en raadpleeg een duidelijk overzicht van de resterende laadduur.

 2. Screenshot of bluelink app on the iPhone: charging time reservation.

  Reserveren van laadtijd.

  Bespaar geld in enkele tikken. Gebruik de functie Reserveren van laadtijd op het centrale scherm om begin- en eindtijden van het laden te programmeren, om zoveel mogelijk gebruik te maken van daluurtarieven en op te staan met een volle batterij.

 3. Screenshot of bluelink app on the iPhone: charging limits.

  Laadlimiet.

  Stel een laadlimiet in – bijvoorbeeld 50% – om te profiteren van een snellaadstation in de stad voor de rit naar huis en laad de batterij vervolgens thuis volledig op om te profiteren van lage nachttarieven.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Woman looking out of the window smiling at a Hyundai Ioniq.

Dagelijkse elektrische mobiliteit.

Kom meer te weten over laadtijden, het installeren van een wallbox thuis, kabels en stekkers en de kosten die een elektrische wagen met zich meebrengt.

Gebruiksgemak

Praktisch en veelzijdig.

De nieuwe Kona Electric is ontworpen om zo praktisch en gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn: trek eropuit en profiteer van een royale 332 liter aan kofferruimte. Of schakel de optionele zetelverwarming en -ventilatie in voor meer comfort onderweg. Slimme functies zoals een achteruitrijmonitor en een head-up-display brengen je bovendien veiliger en met minder stress op je bestemming.

Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. Shift-by-wire in the middle console of the new Hyundai Kona Electric.

  Shift-by-wire.

  Lekker soepel. Schakel tussen rijden, neutraal, achteruit en parkeren via de handige toetsen op de middenconsole.

 2. The controls of the automatic climate control in the middle console of the new Hyundai Kona Electric.

  Automatische klimaatregeling.

  Stel individuele temperatuurvoorkeuren in voor de bestuurder en de voorpassagier – of deactiveer de voorpassagierszone om batterijcapaciteit te besparen wanneer je alleen onderweg bent.

 3. The controls for the front seat heating and ventilation in the new Hyundai Kona Electric.

  Verwarmde en geventileerde zetels.

  Warm in de winter en koel in de zomer. De voorzetels zijn verkrijgbaar met zetelverwarming en -ventilatie.

 4. The electronic parking brake in the centre console of the new Hyundai Kona Electric.

  Elektronische parkeerrem (EPB).

  Op de middenconsole is ook een elektronische parkeerrem terug te vinden. Die is niet alleen handig en gebruiksvriendelijk, maar maakt ook extra ruimte vrij in het interieur.

  Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
  1. The rear-view monitor in the new Hyundai Kona Electric for easy and safe parking.

   Achteruitrijmonitor.

   Geniet van een beter zicht wanneer je parkeert en rijdt. Met één druk op de knop toont de achteruitrijmonitor op het centrale aanraakscherm precies wat er achter je gebeurt – zelfs tijdens het rijden.

  2. The Head-up display (HUD) in the new Hyundai Kona Electric projecting important informations into your sight.

   Head-up-display (HUD).

   Met een voortreffelijke leesbaarheid helpt ons head-up-display je veilig door het verkeer. Het display projecteert belangrijke informatie zoals de snelheid, navigatieaanwijzingen en waarschuwingen precies in je blikveld.

  3. The paddle shifters of the new Hyundai Kona Electric.

   Schakelhendels.

   Je kunt het niveau van het recuperatieve remsysteem eenvoudig aanpassen via de schakelhendels. Het voertuig kan ook actief worden afgeremd via de linker schakelhendel.

   Connectiviteit

   Baanbrekend geconnecteerd comfort.

   De nieuwe Kona Electric beschikt ook over al onze slimme spitstechnologie en baanbrekende connectiviteitsfuncties zoals Bluelink® Connected Car Services, waarmee je jouw wagen bedient vanaf je smartphone – of met je stem. Een gratis vijfjarenabonnement op Hyundai's LIVE Services is inbegrepen bij het navigatiesysteem met 10,25"-scherm.

   Bluelink® Connected Car Services.

   Bluelink® Connected Car Services brengen naadloze connectiviteit rechtstreeks in de nieuwe Kona Electric met online spraakherkenning en een brede waaier aan functies om het rijden makkelijker en aangenamer te maken. Bovenop de vele slimme functies die je kunt bedienen met de Bluelink-app, geniet je ook vijf jaar lang van een gratis abonnement op de Hyundai LIVE Services, dat is inbegrepen in het navigatiesysteem.

   The personalized user profile in the new Hyundai Kona Electric.

   Personalized user profile.

   Save everything just how you like it. Now you can save your infotainment preferences, such as language, Bluetooth and navigation settings.

   The feature voice control in the new Hyundai Kona Electric.

   Uitgebreide spraakherkenning.

   Activeer en bedien functies zoals de klimaatregeling, de bedieningselementen van het infotainmentsysteem en de buitenspiegel- en stuurwielverwarming via spraakopdrachten.

   De Bluelink® Smartphone App.

   Bedien je wagen in een handomdraai. De Bluelink-app verbindt je met je wagen via je smartphone, zodat je de deuren kunt vergrendelen, de laadtoestand van je batterij kunt controleren, je wagen kunt voorverwarmen op koude dagen ... en nog veel meer. Ontdek hieronder meer.

   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. Screenshot of bluelink app on the iPhone: remote climate settings.

    Elektrische functies

    Klimaatregeling op afstand. Te koud buiten? Geen probleem. De Kona Electric laat je een tijdstip inplannen om je auto voor te verwarmen, je ruiten te ontdooien en je stuurwiel te verwarmen wanneer hij aangesloten is op een externe stroombron – bijvoorbeeld thuis in je garage. Dit is comfortabel en bespaart bovendien batterijcapaciteit die nodig zou zijn om de auto later onderweg te verwarmen.

   2. Screenshot of bluelink app on the iPhone: Distance to empty.

    Resterend rijbereik (DTE).

    Voor je de weg op gaat, kun je controleren hoe ver je nog kunt rijden op de resterende batterijlading van je Hyundai.

   3. Screenshot of bluelink app on the iPhone: charging schedule.

    Laadplanning

    De Bluelink-app biedt je toegang tot en controle over de laadplanning van je elektrische Hyundai. Die kun je beheren om de levensduur van je batterij en je elektriciteitskosten te optimaliseren. En om ervoor te zorgen dat je auto volledig opgeladen is wanneer jij klaar bent om te vertrekken, natuurlijk.

   4. Screenshot of bluelink app on the iPhone: charging limits.

    Laadbeheer

    Bepaal je eigen voorkeursinstellingen. Beheer het laden van je elektrische Hyundai helemaal zelf. Jij stelt de grenzen in voor snelladen en laden in het algemeen – als je dat wilt.

   1. 1
   2. 2
   3. 3
   4. 4
   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. Screenshot of bluelink app on the iPhone: last mile navigation.

    Kaarten en locatiefuncties

    Last Mile Navigation. Navigatie: ook na het parkeren. Als je je binnen een straal van 200 m tot 2 km bevindt, kun je de navigatie van de auto laten doorlopen op de Bluelink-app. Vervolgens maakt je smartphone gebruik van augmented reality om je precies te leiden waar je heen wilt.

   2. Screenshot of bluelink app on the iPhone: destination send to car.

    Bestemming naar de auto versturen.

    Als je nieuwe Kona is uitgerust met een navigatiesysteem, kun je de Bluelink-app gebruiken om bestemmingen op te zoeken wanneer je niet in de auto zit. Bluelink synchroniseert dan de route op je navigatiesysteem. Stap gewoon in en druk op 'go'.

   3. Screenshot of bluelink app on the iPhone: find my car.

    Find my car.

    Vergeten waar je je auto geparkeerd hebt? Open simpelweg de Bluelink-app en je ziet de huidige locatie van je auto – overal ter wereld.

   1. 1
   2. 2
   3. 3
   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. screenshot of bluelink app on the iPhone: unlocking the car.

    Functies voor autostatus

    Deuren vergrendelen en ontgrendelen vanop afstand. Vergeten je Hyundai op slot te doen? Geen nood: in dat geval stuurt de auto een pushbericht naar je smartphone. Vervolgens voer je de pincode in om jouw Hyundai te vergrendelen of te ontgrendelen in de Bluelink-app.

   2. Screenshot of bluelink app on the iPhone: alarm notifications.

    Alarmmeldingen.

    Bluelink houdt je auto steeds in het oog. Als iemand in je nieuwe Kona probeert in te breken (het deurslot is geforceerd en de deur wordt geopend), stuurt de Bluelink-app een melding naar je smartphone.

   3. Screenshot of bluelink app on the iPhone: car health information.

    Autodiagnose.

    Voor meer gemoedsrust kun je vanop afstand een diagnose uitvoeren met de Bluelink-app. Het voertuigrapport geeft informatie over de bandenspanning, storingsindicaties, airbags, remmen en nog veel meer.

   1. 1
   2. 2
   3. 3

   Veiligheid

   Geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen.

   Omdat niets belangrijker is dan de veiligheid van wie je dierbaar is, hebben we de nieuwe Kona Electric een upgrade gegeven. Met Hyundai SmartSense, onze geavanceerde rijhulpsystemen, kreeg hij de allernieuwste veiligheids- en rijhulpfuncties om jou extra gemoedsrust te bieden.

   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. 1
   2. 2
   3. 3
   4. 4
   5. 5

   Ontdek meer over de nieuwe KONA Electric.

   Alle bovenstaande informatie en illustraties zijn gebaseerd op gegevens die beschikbaar zijn op het moment van publicatie en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Eveneens kunnen de bovengenoemde uitrustingen variëren of niet beschikbaar zijn in onze markt, afhankelijk van de gekozen versie. Wij nodigen u uit om uw Hyundai verdeler te raadplegen voor meer informatie.

   *De 5 Jaar Garantie Zonder Kilometerbeperking van Hyundai werd recent gewijzigd. Afhankelijk van de productiedatum, bestel‐ en opslagtijd kan de wagen nog steeds onder de oude garantiebepalingen vallen, zoals vastgelegd in de algemene voorwaarden van het garantieboekje. Klik hier voor meer info.

   GAMMA

   i10
   All New i20
   All New i20 N
   i30
   i30 Wagon
   i30 Fastback
   New i30 N
   New i30 Fastback N
   IONIQ Hybrid
   IONIQ Plug-In Hybrid
   IONIQ Electric
   All New BAYON
   New KONA

    

   New KONA Hybrid
   New KONA Electric
   All New KONA N
   Tucson
   All New Tucson
   All New Tucson Hybrid
   All New Tucson Plug-in Hybrid
   New Santa Fe Hybrid
   New Santa Fe Plug-in Hybrid
   NEXO
   IONIQ 5

   QUICKLINKS

   Een testrit aanvragen
   Uw Hyundai verdeler
   Lease Configurator
   Contact
   Verbruikstabel
   Contactgegevens
   Bandenetiketten

   WETTELIJKE VERMELDINGEN

   Hyundai garanties
   Wettelijke bepalingen

   VOLG ONS OP

   Facebook Twitter Youtube Instagram

   Hyundai Assistance 

   Contact | Legal


   © Copyright 2020 Korean Motor Company

   België / Belgium  

   We gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring: sommige kunnen niet uitgeschakeld worden.
   Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiesbeleid.
   Indien u niet akkoord gaat, bedanken wij u om niet verder te gaan op deze site.
   Meer info
   Ik aanvaard