Service that electrifies.

Elektriserende service.

Onderhoud, service en accessoires voor elektrische voertuigen.

De service-experts van Hyundai zorgen ervoor dat je jarenlang zorgeloos kunt genieten van je elektrische Hyundai. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor onderhoud en herstellingen. Bovendien bieden ze een brede waaier aan originele Hyundai-accessoires, speciaal ontworpen voor je voertuig.

Service op maat van je Hyundai EV.

De nieuwe en geavanceerde technologie van je elektrische wagen vereist specifieke servicekennis en -vaardigheden. De service-experts van Hyundai gebruiken Hyundai diagnosetoestellen en gereedschappen die speciaal werden ontworpen voor elektrische wagens. Zo garanderen ze een service op maat met originele Hyundai-onderdelen, die perfect beantwoordt aan je behoeften.

Neem contact op met je concessiehouder

Batterijonderhoud voor een langere levensduur.

De hoogspanningsbatterij is het hart van je elektrische wagen en moet regelmatig worden geïnspecteerd om over de hele levenscyclus betrouwbaar energie te blijven leveren. De batterijcontrole omvat een controle van de temperatuurregeling, de inspectie en vervanging van de koelvloeistof en een controle van de batterijbalans. Er is een speciale toelating nodig om aan de hoogspanningsbatterij te werken. Neem dus steeds contact op met de service-experts van Hyundai.

 • Enkel het origineel is goed genoeg.

  Er zijn goede redenen waarom de service-experts van Hyundai vertrouwen op de kwaliteit van originele Hyundai-onderdelen. Zo worden alle onderdelen samen met de wagen ontwikkeld en gebouwd met hypergeavanceerde processen. Ze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en houden je Hyundai steeds in topvorm. Houd hem origineel en geef je elektrische Hyundai de betrouwbare service die hij verdient.

 • Aircocontrole en vervanging van de filter.

  Je elektrische Hyundai wordt geleverd met uiterst geavanceerde technologie. Kies bij het volgende airco-onderhoud dus voor een originele Hyundai-filter met actieve koolstof of Bionic-filter. De actieve-koolstoffilter voorkomt niet alleen dat pollen, sporen en fijnstof het interieur binnenkomen, maar filtert ook op doeltreffende wijze gevaarlijke gassen uit de inkomende lucht. De Bionic-filter beschermt ook tegen bacteriën en micro-organismen.

 • Bandenwissel.

  Is het tijd voor een bandenwissel? Gewoon nieuwe banden of de wissel van je zomer - naar winterbanden of omgekeerd ? De service-experts van Hyundai ontvangen je graag. We bieden velgen en banden die speciaal voor elektrische wagens en voor alle weersomstandigheden werden ontwikkeld en geoptimaliseerd. Voor jouw veiligheid en een onberispelijke look.

  Neem contact op met je concessiehouder
 • Remcontrole.

  Laat het remenergierecuperatiesysteem zijn werk doen zodat je het maximum rendement uit je elektrische wagen kan halen! Om je veiligheid te verzekeren moet je hiernaast ook de remblokken en -schijven regelmatig laten controleren en indien nodig laten vervangen. Vertrouw steeds op de originele onderdelen van Hyundai en de expertise van de Hyundai-service-experts, zeker bij veiligheidsonderdelen.

Klik om andere elementen te bekijken:

Prepaid onderhoud.

De hoogspanningsbatterij is het hart van je elektrische wagen en moet regelmatig worden geïnspecteerd om over de hele levenscyclus betrouwbaar energie te blijven leveren. De batterijcontrole omvat een controle van de temperatuurregeling, de inspectie en vervanging van de koelvloeistof en een controle van de batterijbalans. Er is een speciale toelating nodig om aan de hoogspanningsbatterij te werken. Neem dus steeds contact op met de service-experts van Hyundai.

Onderhoudsprogramma
 • Originele Hyundai Accessoires voor meer mogelijkheden.

  Grote plannen? Je elektrische Hyundai maakt ze mogelijk. En met de originele Hyundai-accessoires geef je je EV een extra praktische of persoonlijke toets. Bovendien pluk je de vruchten van een onberispelijke kwaliteit en montage, en van optimale prestaties waar je in alle omstandigheden op kunt vertrouwen.

 • Laadkabel, Mode 3.

  Energie bijtanken voor je elektrische Hyundai? Geen probleem. Je elektrische wagen opladen gaat snel en eenvoudig. De Mode 3-laadkabel is uitgerust met een Type 2-stekker aan de twee uiteinden en is perfect geschikt voor de dagelijkse oplaadbeurten aan openbare laadpalen en thuisladers met Type 2-aansluiting. Dankzij de actieve communicatie tussen de auto en het laadpunt kun je ook op elk moment de laadstatus opvolgen.

 • Dwarsstangen en dakdragers.

  Voor elke reden, voor elk seizoen. Onze dak accessoires bieden plaats aan alles wat je belangrijk vindt. De originele dakkoffers van Hyundai zijn de ideale keuze voor wie meer bagage wil vervoeren.

  Neem contact op met je concessiehouder
 • Afneembare trekhaak en fietsdrager.

  Geniet je er ook zo van om nieuwe dingen te ontdekken met de fiets? Vertrouw dan op de corrosiebestendige trekhaak om je tweewielers veilig en efficiënt te vervoeren. Met de fietsdragers voor de trekhaak kun je je fietsen eenvoudig meenemen. En als kers op de taart blijft je koffer toegankelijk wanneer de fietsen gemonteerd zijn. Raadpleeg je Hyundai-concessiehouder voor meer informatie.

  Neem contact op met je concessiehouder
 • Stoffen voetmatten.

  Je elektrische Hyundai ziet er fantastisch uit. Zorg ervoor dat dat zo blijft. Bescherm je interieur tegen dagelijkse vervuiling met de perfect aansluitende voetmatten. De matten uit hoogwaardig fluweel hebben een slipvrije achterkant en duurzame, veilige bevestigingen. Bovendien kun je ook de koffer van je wagen beschermen met matten op maat. Zo houd je de waarde van je elektrische Hyundai op peil.

  Neem contact op met je concessiehouder

Klik om andere elementen te bekijken :

Vragen over service en accessoires voor EV’s.

De elektriserende rijervaring op peil houden.

Hyundai-service voor je elektrische Hyundai.

Moderne elektrische wagens stellen nieuwe onderhoudsvereisten met betrekking tot de aandrijftechnologie en hoogspanningsonderdelen.
De Hyundai-technici zijn uitstekend opgeleid om alle services uit te voeren en je wagen optimaal te verzorgen.

Hier vind je alles wat je moet weten over de Hyundai EV-service.

Elektrische mobiliteit maakt je leven eenvoudiger. EV’s hebben namelijk minder slijtageonderdelen dan wagens met een verbrandingsmotor, waardoor de kans op defecten lager ligt. Ook hoef je nooit olie te vervangen. Daardoor liggen de onderhoudskosten voor elektrische wagens gemiddeld een derde lager.

Dit zijn de belangrijkste EV-onderdelen die onderhoud nodig hebben :

Batterij.

De batterij van een elektrische wagen verliest na verloop van tijd een deel van haar efficiëntie en moet mogelijk worden vervangen. Dat valt echter niet onder het ‘regelmatig onderhoud’, aangezien ze minimaal een decennium meegaat. Alle elektrische wagens van Hyundai, die oorspronkelijk door een erkende Hyundai-concessiehouder zijn verkocht, genieten acht jaar of 160.000 kilometer garantie op de lithium-ionpolymeerbatterij in het geval van de KONA Electric of 200.000 kilometer in het geval van de IONIQ Electric (wat het eerst wordt bereikt).

De gespecialiseerde technici van Hyundai voeren gezondheidscontroles uit, vervangen de koelvloeistof en controleren de celbalans om de optimale levensduur van de batterij te verzekeren.

Remschijven en remblokken.

Dankzij het remenergierecuperatiesysteem vergen de remmen van elektrische wagens ongeveer de helft minder onderhoud dan die van een conventionele wagen. De inspectie – en indien nodig vervanging – van remonderdelen wordt uitgevoerd tijdens het routineonderhoud.

Onderstel.

Elektrische wagens hebben een standaard stuurinrichting en standaard koppelingen en balgen. Die moeten dan ook worden onderhouden zoals bij een conventionele wagen, doorgaans een keer per jaar.

Vloeistoffen.

Elektrische wagens hebben doorgaans maar drie vloeistoffen: koelvloeistof, remvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Ruitensproeiervloeistof is de enige die eigenaars regelmatig moeten bijvullen. De andere vloeistoffen worden gemeten en bijgevuld met originele Hyundai-producten.

Interieurfilter.

De interieurfilter moet om de 30.000 kilometer of twee jaar worden vervangen. Hyundai-klanten hebben het voordeel dat

Dat varieert naargelang de afgelegde afstand en het model. De intervallen gaan van één tot twee jaar en van 15.000 tot 30.000 kilometer (raadpleeg het specifieke onderhoudsplan van je wagen).

We zorgen ervoor dat elke Hyundai-concessiehouder eventuele problemen kan oplossen. Het speciaal opgeleide personeel kan EV-services uitvoeren, zoals de toestand van je batterij controleren. Het is belangrijk om een complete en gespecialiseerde check-up te laten uitvoeren, vooral voor de hoogspanningsbatterij.

Om mogelijke schade of vervuiling te voorkomen, raden we je aan je laadkabel regelmatig te laten controleren door professionals. Onze originele sets verzekeren een doeltreffende en veilige energieoverdracht. Om sneller te laden kun je onze originele driefasige snellaadkabel overwegen.

Ja en neen. Zolang ze aan de voertuigspecificaties voldoen (maat, belasting, enz.) kun je alle banden monteren. Er zijn echter ook gerichte banden voor elektrische wagens, die doorgaans een geoptimaliseerde rolweerstand bieden. Een lagere rolweerstand verhoogt de energie-efficiëntie, waardoor je langere afstanden kunt afleggen met een enkele batterijlading.

Je kunt bepaalde maatregelen nemen om de levensduur van de batterij in een elektrische wagen te verlengen:

• Laad je elektrische wagen niet volledig op. Het verdient aanbeveling om het laden te stoppen bij 80%. Dat beperkt je rijbereik wel, maar verhoogt de levensduur van je batterij. Een ander voordeel is dat je ruimte overhoudt om energie te recupereren tijdens het remmen. Die functie wordt bij een volledig opgeladen batterij uitgeschakeld om te voorkomen dat de batterij overladen wordt.

• Rijd de batterij niet volledig leeg. Probeer de batterij niet te laten leeglopen. Lithium-ionbatterijen zijn beter bestand tegen gedeeltelijke laadcycli dan tegen volledige ontlading.

• Parkeer de auto op warme dagen in de schaduw. In de winter parkeer je bij voorkeur in een garage in plaats van langs de weg.

Het accessoiregamma voor EV’s is vergelijkbaar met dat van auto’s met een verbrandingsmotor. Dat geldt in de eerste plaats voor stijl-, beschermings- en comfortaccessoires, maar ook voor velgen en banden. Ook de transportaccessoires zijn gelijklopend. Zo kan de KONA EV (geproduceerd vanaf maart 2020) in de versie van 64 kWh worden uitgerust met een fietsdrager voor drie fietsen (twee e-bikes), aangezien hij een maximale belasting van 100 kilogram en een maximaal sleepgewicht van 300 kilogram heeft.

*De 5 Jaar Garantie Zonder Kilometerbeperking van Hyundai werd recent gewijzigd. Afhankelijk van de productiedatum, bestel‐ en opslagtijd kan de wagen nog steeds onder de oude garantiebepalingen vallen, zoals vastgelegd in de algemene voorwaarden van het garantieboekje. Klik hier voor meer info.

GAMMA

i10
All New i20
All New i20 N
i30
i30 Wagon
i30 Fastback
New i30 N
New i30 Fastback N
IONIQ Hybrid
IONIQ Plug-In Hybrid
IONIQ Electric
All New BAYON
New KONA

 

New KONA Hybrid
New KONA Electric
All New KONA N
Tucson
All New Tucson
All New Tucson Hybrid
All New Tucson Plug-in Hybrid
New Santa Fe Hybrid
New Santa Fe Plug-in Hybrid
NEXO
IONIQ 5

QUICKLINKS

Een testrit aanvragen
Uw Hyundai verdeler
Lease Configurator
Contact
Verbruikstabel
Contactgegevens
Bandenetiketten

WETTELIJKE VERMELDINGEN

Hyundai garanties
Wettelijke bepalingen

VOLG ONS OP

Facebook Twitter Youtube Instagram

Hyundai Assistance 

Contact | Legal


© Copyright 2020 Korean Motor Company

België / Belgium  

We gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring: sommige kunnen niet uitgeschakeld worden.
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiesbeleid.
Indien u niet akkoord gaat, bedanken wij u om niet verder te gaan op deze site.
Meer info
Ik aanvaard