Diverse opties voor diverse levensstijlen.

Ontdek de verschillende opties voor een geëlektrificeerde aandrijving en welke het best past bij jouw persoonlijke levensstijl.

Laten we beginnen bij het begin.

Wie 'elektrische wagens' hoort, denkt waarschijnlijk aan een batterijaangedreven elektrisch voertuig (BEV), een auto die alleen op elektriciteit rijdt en een batterij heeft om een elektromotor aan te drijven. Toch zijn er vandaag meerdere soorten geëlektrificeerde aandrijflijnen op de markt, waaronder verschillende combinaties van een elektromotor en een klassieke verbrandingsmotor, die we hybrides noemen. Laten we eerst enkele termen bespreken die we vaak horen wanneer het gaat over geëlektrificeerde aandrijflijnen:

Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. Battery of the Hyundai KONA Electric

  Batterij.

  Samen met de elektromotor vormt de batterij het hart van elke elektrische auto. Afhankelijk van de batterij varieert de capaciteit, en dus ook de laadtijd en de actieradius van het elektrische voertuig.

 1. 1
Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. Regenerative braking system charging the batteries of a Hyundai IONIQ hybrid

  Regeneratief remsysteem.

  Regeneratieve remsystemen laden accu's op door de wagen via de elektromotor te vertragen. Tijdens het remmen of bergaf rijden wordt de energie die zo wordt gegenereerd, opgeslagen in de batterij.

 1. 1
Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. Hyundai gives you an eight year battery warranty

  Levensduur.

  Gemiddeld bedraagt de levensduur van een lithium-ionpolymeerbatterij 8 tot 10 jaar, naargelang hoeveel je rijdt. Op het einde van de levensduur werkt de batterij nog wel, maar de capaciteit daalt tot 70 à 80 % en zo verkleint ook de actieradius. Hyundai verleent 8 jaar garantie met een maximum van 160.000 km op batterijen in de elektrische auto's

 1. 1

Welk soort elektrificatie past bij jou?

Vandaag zijn er drie belangrijke soorten geëlektrificeerde voertuigen op de markt: voertuigen op een batterij, hybrides en plug-in hybrides. Er zijn ook 'mild hybrids' en elektrische wagens met brandstofcel. Hyundai is momenteel de enige constructeur met een gamma productiewagens dat alle belangrijke geëlektrificeerde aandrijflijnen omvat.

Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. Icon of Hyundai electric vehicles

  Elektrisch (BEV).

  Met elektrische voertuigen kan je emissievrij rijden. Omdat hun aandrijflijn voornamelijk uit een elektromotor en een batterij bestaat, hebben ze niet veel onderhoud nodig. Hun actieradius varieert, maar er zijn batterijen die je tot 500 km ver kunnen brengen op één laadbeurt. Als je volledig elektrisch wilt gaan, heb je een laadstation in de buurt nodig.

 2. Icon of Hyundai hybrid vehicles

  Hybride (HEV).

  Hybrides combineren een benzinemotor met een ondersteunende elektromotor en batterij die het brandstofverbruik verlagen. Ze zijn milieuvriendelijker dan klassieke auto's en je hoeft er je gewoonten niet voor te veranderen. Je laadt de batterij op door te rijden en je hebt geen toegang tot een laadstation nodig.

 3. Icon of Hyundai plugin hybrid vehicles

  Plug-in Hybride (PHEV).

  Een Plug-in Hybridewagen biedt het beste van beide werelden. Hij combineert de voordelen van een elektrische wagen met de flexibiliteit van een hybride: korte afstanden rijd je zuiver elektrisch, maar als je het nodig hebt, beschik je nog steeds over het grote rijbereik van de benzinemotor.

  Volledig elektrisch.

  Volledig elektrische wagens zoals de Hyundai KONA Electric en IONIQ Electric verbruiken geen brandstof en rijden volledig emissievrij. Zonder koppeling of versnellingen zijn de onderhoudskosten lager en gaat de sprint vanuit stilstand sneller, dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel. De soepele, snelle acceleratie maakt de rijervaring dynamisch en spannend. Afhankelijk van het model hebben elektrische Hyundai-wagens een rijbereik van 305 tot 484 km.

  The Hyundai electric system in a nutshell

  Een elektrische wagen is de juiste keuze voor jou als ...

  de volgende factoren belangrijk zijn voor je.

  Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
  1. Icon of CO2 imprint

   Je wilt emissievrij rijden.

   Zuinig rijden alleen is niet genoeg. Je wilt een auto die niet eens een uitlaat nodig heeft.

  2. Icon of a Hyundai steering wheel

   Je rijdt meestal korte afstanden.

   Woon-werkverkeer, winkelen en andere korte ritten vormen het merendeel van je verplaatsingen.

  3. Icon of electric charging stations

   Je hebt toegang tot laadstations.

   Je bent bereid bij je thuis een laadstation te laten installeren of er staat één in de buurt van je woning en/of op het werk.

   A Hyundai KONA electric charging on a public stand-alone charging station

   KONA Electric.

   De veelzijdige Kona Electric biedt veel rijplezier en is de eerste volledig elektrische compacte SUV in Europa. Deze baanbrekende auto combineert een indrukwekkende elektrische actieradius met een gedurfde en ruime SUV-stijl - zonder toegevingen.

   The Hunydai IONIQ driving on a hillside
   1

   IONIQ Electric.

   Nooit meer stoppen om te tanken. Geen uitlaatemissies produceren en toch een spannende rijervaring bieden: de IONIQ Electric biedt je een 100% elektrisch rijbereik van 311 km met slechts één laadbeurt.

   Hybride.

   Een hybride, of Hybrid Electric Vehicle (HEV), beschikt over een verbrandings- én een elektromotor. Afhankelijk van de rijsituatie schakelt een auto zoals de KONA Hybrid naadloos tussen de elektromotor en klassieke motor, waarbij hij soms beide tegelijk gebruikt. Een regeneratief remsysteem laadt de accu op door de wagen via de elektromotor te vertragen en energie te recupereren. Deze opgeslagen energie drijft vervolgens de elektromotor aan om de verbrandingsmotor te ondersteunen wanneer de auto accelereert. Zo worden zowel het brandstofverbruik als de CO2-uitstoot verlaagd.

   The powertrain of a Hyundai Hybrid vehicle like KONA Hybrid or IONIQ Hybrid

   Een hybride is de juiste keuze voor jou als ...

   de volgende factoren belangrijk zijn voor je.

   Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   1. Icon of costs

    Je wilt brandstof besparen.

    Een hybride is beter voor het milieu en bespaart je geld aan de pomp. En hij geeft je een goed gevoel.

   2. Icon of battery power

    Je legt langere afstanden af.

    Of je nu op het platteland woont, vaak de weg op moet of met de auto op reis gaat, een hybride biedt je de flexibiliteit die je nodig hebt.

   3. Icon of no available charging stations

    Je hebt geen toegang tot oplaadpunten.

    In een hybride wordt de batterij automatisch geladen terwijl je rijdt. Je hoeft hem nooit ergens op een stopcontact aan te sluiten.

    Hyundai ONIQ standing in a sundown

    IONIQ Hybrid.

    Met zijn combinatie van een klassieke benzine en een batterij-aangedreven elektromotor tilt de IONIQ Hybrid brandstofefficiëntie van wereldklasse naar een hoger niveau. Regeneratief remmen laadt de batterij op zodat jij dat niet hoeft te doen.

    The Hyundai KONA Electric in a mountainside

    KONA Hybrid.

    Dankzij elektriciteit brengt de KONA Hybrid je verder op een liter benzine. En dat alles zonder dat je een batterij moet opladen of je rijstijl moet veranderen. Zijn benzine- en elektromotor werken samen om een uitstekend brandstofverbruik en een lagere uitstoot te garanderen.

    Plug-in-Hybride.

    Een Plug-in Hybridewagen (PHEV) zoals de IONIQ Plug-in biedt je het beste van beide werelden. Elektrisch wanneer je dat wilt. Benzine wanneer je die nodig hebt. Plug-in Hybrides hebben een grotere batterij (maar niet zo groot als die van een volledig elektrisch auto), die je aan een stopcontact of laadstation kunt opladen. En als je de batterij leeg hebt gereden, kun je ze weer laden aan een laadpaal - of gewoon verder rijden op benzine. De IONIQ Plug-in heeft dus een volledig hybride aandrijfsysteem. In vergelijking met een gewone hybride biedt een plug-in hybride een grotere puur elektrische actieradius, zodat je tijdens kortere ritten vaak helemaal geen brandstof verbruikt!

    The powertrain of a Hyundai Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV)

    Een plug-in hybride is de juiste keuze voor jou als ...

    de volgende factoren belangrijk zijn voor je.

    Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
    1. Icon of carbon footprint

     Je wilt tijdens korte ritten emissievrij rijden.

     Je bent heel begaan met je uitstoot en je wilt er alles aan doen om je koolstofvoetafdruk te verkleinen.

    2. Icon of battery power

     Je hebt ook flexibiliteit nodig.

     Misschien woon je op het platteland of moet je vaak lange afstanden afleggen zonder laadmogelijkheden onderweg.

    3. Icon of electric charging stations

     Je hebt toegang tot laadstations.

     Je bent bereid bij je thuis een laadstation te laten installeren of er staat één in de buurt van je woning en/of op het werk.

     The Hyundai IONIQ standing in front of a beautiful coastal village

     IONIQ Plug-in.

     Geniet van het beste van beide werelden. De IONIQ Plug-in levert je meerdere voordelen van een elektrische wagen - plus de flexibiliteit van een hybride dankzij zijn benzinemotor.

     Lees meer over moderne aandrijflijnen.

     Electric Awaits. Next Awaits.

     Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.

      *De 5 Jaar Garantie Zonder Kilometerbeperking van Hyundai werd recent gewijzigd. Afhankelijk van de productiedatum, bestel‐ en opslagtijd kan de wagen nog steeds onder de oude garantiebepalingen vallen, zoals vastgelegd in de algemene voorwaarden van het garantieboekje. Klik hier voor meer info.

      GAMMA

      i10
      All New i20
      All New i20 N
      i30
      i30 Wagon
      i30 Fastback
      New i30 N
      New i30 Fastback N
      IONIQ Hybrid
      IONIQ Plug-In Hybrid
      IONIQ Electric
      All New BAYON
      New KONA

       

      New KONA Hybrid
      New KONA Electric
      All New KONA N
      Tucson
      All New Tucson
      All New Tucson Hybrid
      All New Tucson Plug-in Hybrid
      New Santa Fe Hybrid
      New Santa Fe Plug-in Hybrid
      NEXO
      IONIQ 5

      QUICKLINKS

      Een testrit aanvragen
      Uw Hyundai verdeler
      Lease Configurator
      Contact
      Verbruikstabel
      Contactgegevens
      Bandenetiketten

      WETTELIJKE VERMELDINGEN

      Hyundai garanties
      Wettelijke bepalingen

      VOLG ONS OP

      Facebook Twitter Youtube Instagram

      Hyundai Assistance 

      Contact | Legal


      © Copyright 2020 Korean Motor Company

      België / Belgium  

      We gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring: sommige kunnen niet uitgeschakeld worden.
      Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiesbeleid.
      Indien u niet akkoord gaat, bedanken wij u om niet verder te gaan op deze site.
      Meer info
      Ik aanvaard