Hyundai - 10.000 vragen | 7 antwoorden
Bedankt! Ons team gaat meteen aan de slag met het beantwoorden van jouw vraag. Je mag binnen de 48u een antwoord verwachten.

10000 Questions

Zoek op een thema:

Top 10
Algemeen
LEZ
Duurzaamheid
Elektrische batterij
Elektrisch laden
Elektrisch rijden
Onderhoud
Veiligheid
Waterstof

Hoe laad ik mijn elektrische Hyundai EV op?

Top 10
Elektrisch laden
2019-12-10 15:48:45

Het oplaadproces is vrij eenvoudig. Je verbindt de wagen met je oplaadpunt door middel van de kabel. Indien je aan een publiek laadstation oplaadt, tik je na het connecteren van je wagen met je laadpas op de kaartlezer op het laadstation om het laden te starten. Doorgaans wordt er een geluidsignaal en/of visueel signaal gegeven om te melden dat het laden is gestart. Het laden wordt pas gestart als beide uiteinden van de kabel correct zijn verbonden. Tijdens het laden worden beiden uiteinden van de laadkabel vergrendeld, zodat niemand je laadkabel of stroom kan stelen. Indien je klaar bent met opladen, hoef je enkel de laadpas opnieuw voor de kaartlezer te houden om de kabel uit het laadstation te kunnen trekken. Om de kabel uit de Kona/IONIQ EV te kunnen verwijderen, moet je de wagen nogmaals ontgrendelen.

Wat voor onderhoud heeft een elektrische Hyundai nodig?

Onderhoud
Veiligheid
2019-12-06 12:00:34

In vergelijking met een auto met brandstofmotor heeft een elektrische auto minder bewegende onderdelen. Dit resulteert in minder onderdelen die slijten of periodiek vervangen moeten worden. Een elektrische auto heeft wel elk jaar een onderhoudsbeurt nodig, maar daarbij hoeven vaak minder onderdelen periodiek vervangen te worden. Daardoor zijn onderhoudsbeurten voor een elektrische auto vaak sneller klaar en voordeliger in de kosten. Hyundai raadt controle/onderhoud aan na elke 15.000 km of 12 maanden.

Ik heb mijn batterij leeggereden, wat nu?

Elektrisch batterij
2019-12-15 18:55:55

Wanneer de batterij leeg is, komt de auto volledig tot stilstand. Voordat de batterij volledig leeg is, krijg je tijdig twee waarschuwingen. De eerste waarschuwing bestaat uit een melding en geluidssignaal dat er nog een beperkte 'range' beschikbaar is. De tweede waarschuwing bestaat uit twee brandende EV-waarschuwingslampjes en een vermindering van het vermogen. Wanneer de meter nul aangeeft, komt je Hyundai tot stilstand en moet je opladen. Het is daarom verstandig om je elektrische Hyundai altijd en overal waar dat kan op te laden. Mocht je toch je batterij hebben leeggereden, kun je altijd terecht bij de Hyundai Assistance; die zal je verder op weg helpen.

Mag een elektrische Hyundai door de carwash?

Top 10
Veiligheid
2019-12-14 18:44:08

Ja, want de batterij voldoet aan internationale beschermingsklasse IP 6K9 (IP = interne bescherming): 6 = volledige bescherming tegen toevallig contact, stofbescherming (stofdicht), K = speciale eis in de automobielsector, 9 = bescherming tegen water tijdens hogedruk-/stoomreiniging.

Wat is een FCEV?

Algemeen
Waterstof
2019-12-22 18:47:52

FCEV staat voor Fuel Cell (Electric) Vehicle, een auto die rijdt op waterstof. Waterstof-elektrische auto’s zijn uitgerust met een brandstofcel. In die brandstofcel wordt zuurstof uit de buitenlucht samengebracht met waterstof. De chemische reactie tussen deze twee gassen wekt elektriciteit op, die vervolgens wordt gebruikt om de elektromotor aan te drijven. De enige uitstoot van een waterstof-elektrische auto is water(damp).

Wat is een HEV?

Algemeen
2019-12-06 11:13:39

HEV staat voor Hybrid Electric Vehicle, een auto die door een combinatie van twee krachtbronnen aangedreven wordt, in dit geval een elektromotor en een benzinemotor. De auto rijdt afhankelijk van de omstandigheden op alleen de verbrandingsmotor, alleen de elektromotor of een combinatie van beide. De batterij wordt opgeladen als je afremt op de motor (afremmen door het gaspedaal los te laten) of afremt.

Waarvoor staat de afkorting EV?

Top 10
Algemeen
2019-12-20 10:08:53

EV staat voor Electric Vehicle. Ook wel een BEV genoemd: een Battery Electric Vehicle. Samen met een FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) is dit de puurste vorm van elektrisch rijden. De auto is namelijk 100 procent schoon onderweg, omdat er geen CO2 wordt uitgestoten. Onze EV-auto’s zijn: de Hyundai KONA Electric en de Hyundai IONIQ Electric.

Hoe vind ik een laadstation?

Elektrisch laden
2019-12-10 20:18:24

Het navigatiesysteem in elektrische Hyundais is uitgevoerd met TomTom LIVE Services; daarmee kun je in real time informatie ontvangen over de beschikbare laadstations in je directe omgeving, de types aansluitingen en de betalingswijze.

Kan ik in mijn straat een openbare laadpaal krijgen?

Elektrisch laden
2019-12-07 20:37:06

Bij steeds meer gemeenten is het mogelijk om een openbare laadpaal aan te vragen. Neem contact op met je gemeente voor de mogelijkheden.

De laadstekker komt niet los, wat nu?

Elektrisch laden
2019-12-07 11:47:18

De laadstekker wordt doorgaans ontgrendeld bij het ontgrendelen van de deuren. Verwijder je de stekker dan niet binnen 10 seconden, dan vergrendelt de stekker opnieuw automatisch. Ga in dat geval niet trekken aan de stekker, maar duw deze terug, ontgrendel de deuren nogmaals met de afstandsbediening en verwijder de stekker alsnog. Kan de laadstekker niet loskomen vanwege een storing, dan ontgrendel je hem met behulp van de noodontgrendelingskabel. Bij Hyundais met de laadstekker aan de voorzijde bevindt die ontgrendelingskabel zich onder de motorkap, in geval van de stekker aan de achterzijde zit hij onder de kofferbakmat. Raadpleeg ‘Ontgrendelen laadstekker in noodsituatie’ in het instructieboekje van je Hyundai voor de details.

Wat is het verschil tussen 1-fase en 3-fase laden?

Elektrisch laden
2019-12-30 17:04:52

Een 1-fase laadstation maakt gebruik van een standaard 230V-aansluiting. Deze aansluiting heeft een standaardvermogen van 16 ampère (16A) en een maximaal laadvermogen van 3,7 kW. Elke meterkast beschikt standaard over een 1-fase aansluiting, het beschikbaar vermogen kan echter verschillen. Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3 x 230V (krachtstroom) en heeft een standaardvermogen van 3 x 16A (11 kW) tot mogelijk maximaal 3 x 32A (22 kW). De volledig elektrische modellen van Hyundai worden via 1-fase met maximaal 32A (7,4 kW) geladen. De beste oplossing om thuis of op het werk te laden is de Wallbox. Een 1-fase Wallbox maakt gebruik van een standaard 230V-aansluiting (in de meterkast) en heeft een standaardvermogen van 16A (3,7 kW) tot mogelijk maximaal 32A (7,4 kW). Een installateur kan je informeren over de aansluitmogelijkheden voor een Wallbox. Een Hyundai kan zowel via een 1-fase als 3-fase Wallbox opgeladen worden. In geval van een 3-fase Wallbox wordt maar een 1-fase gebruikt. Voertuigen met 3-fase laden kunnen niet opgeladen worden via een 1-fase Wallbox. Voor een 3-fase aansluiting kun je in de meeste gevallen een uitbreiding bij je netbeheerder aanvragen. De kosten hiervoor zijn beperkt.

Wat is gelijkstroom?

Elektrisch laden
2019-12-12 10:09:11

Gelijkstroom wordt ook wel direct current (DC) genoemd en is een elektrische stroom met constante stroomrichting. Batterijen, brandstofcellen en zonnepanelen werken op gelijkstroom.

Wat is wisselstroom?

Elektrisch laden
2019-12-28 09:07:07

Met wisselstroom wordt doorgaans de vorm van elektriciteit (elektrische energie) bedoeld, zoals die via het elektriciteitsnet wordt geleverd aan woningen en andere gebouwen. Wisselstroom wordt ook gebruikt voor het opladen van elektrische voertuigen. In het Engels wordt de term alternating current gebruikt, afgekort tot AC. Wisselstroom is een elektrische stroom met periodiek wisselende stroomrichting. Wisselstroom is de tegenhanger van gelijkstroom.

Wat is een laadpaal?

Elektrisch laden
2019-12-02 19:08:36

Een laadpaal is een laadvoorziening waaraan je je elektrische auto kunt opladen. Er zijn drie verschillende laadmogelijkheden: via een privélaadpaal (bij jou thuis), een publieke laadpaal (deze vind je bijvoorbeeld langs de snelweg, bij hotels, wegrestaurants, tankstations, enz.) en via een snellaadpaal (deze vind je meestal langs de snelweg). Voor een privélaadpaal neem je contact op met je energieleverancier. Een publieke laadpaal is meestal eigendom van de gemeente: neem contact op met je gemeente om uit te zoeken hoe je hier gebruik van kunt maken. Voor snellaadpunten heb je een laadpas of app op je smartphone nodig. Deze kun je aanvragen via de aanbieder van de laadpaalvoorziening.

Wat betekent kilowattuur (kWh)?

Elektrisch laden
2019-12-31 12:51:05

Kilowattuur is een eenheid voor de hoeveelheid energie die kan worden opgeslagen in een batterij. Een auto voorzien van een batterij met grotere capaciteit – meer kWh – heeft een grotere actieradius en/of biedt betere prestaties.

Wat voor type batterij gebruikt Hyundai?

Elektrisch batterij
2019-12-20 13:20:00

Hyundai gebruikt een lithium-ionbatterij.

Heeft de buitentemperatuur invloed op de prestatie van de batterij?

Top 10
Elektrisch batterij
2019-12-30 19:41:49

Ja. Bij langdurig gebruik onder omstandigheden met hoge of lage temperaturen wordt de actieradius van de auto beperkt omdat er energie nodig is om de batterij op een efficiënte bedrijfstemperatuur te houden. Elektrische Hyundai’s zijn voorzien van geavanceerde systemen die de temperatuur regelen om de batterijprestaties te optimaliseren bij hogere of lagere temperaturen. Zo kun je de interieurtemperatuur voor de auto vooraf instellen wanneer de auto is aangesloten op een laadpaal. Daarmee optimaliseer je de batterijprestaties van je auto en stap je ook in een aangenaam warme auto wanneer je ‘s ochtends naar je werk rijdt.

Kan de batterij van een elektrische auto leeglopen?

Elektrisch batterij
2019-12-01 10:45:41

Een ongemak dat iedereen ooit wel eens heeft meegemaakt: je auto op brandstof heeft lang stilgestaan in de kou, waardoor de batterij is leeggelopen. Dit kan bij een elektrische auto niet: zelfontlading van de lithium-ionbatterij in een elektrische auto is niet mogelijk omdat de dagelijkse hoeveelheid energieverlies veel te klein is om een merkbare invloed te hebben op het batterijniveau.

Heeft snelladen invloed op de levensduur van de batterij?

Elektrisch laden
2019-12-15 13:36:00

De prestaties en levensduur van de batterij kunnen achteruitgaan als er continu gebruik wordt gemaakt van een snellader. Het gebruik van een snellader is niet beperkt, maar voor een zo lang mogelijke levensduur van de batterij wordt geadviseerd om het gebruik van een snellader tot een minimum te beperken. Hyundai geeft 8 jaar garantie op de elektrische batterij.

Wat is de garantie op de batterij?

Top 10
Elektrisch batterij
2019-12-10 10:02:45

Hyundai maakt voor zijn elektrisch aangedreven modellen gebruik van batterijen van zeer hoge kwaliteit. Voor de hoogvoltbatterijen in de Hyundai IONIQ Electric, IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-in Hybrid, KONA Hybrid en de NEXO geldt de toonaangevende garantie van acht jaar/200.000 kilometer. Voor een nieuwe KONA Electric geldt op de batterij acht jaar/160.000 km garantie. Zie de voorwaarden in het Service en Garantieboekje.

Is er leven voor batterijen na jaren van trouwe dienst in elektrisch aangedreven Hyundai’s?

Duurzaamheid
2019-12-25 17:50:00

Jazeker! In plaats van batterijen te recycleren kunnen we ze ook hergebruiken. ‘Oude’ batterijen zijn namelijk nog prima geschikt om energie in op te slaan, bijvoorbeeld voor de stroomopslag voor zonnecellen of windturbines.

Hoe tank ik waterstof?

Waterstof
2019-12-18 08:42:31

Waterstof tanken is het best te vergelijken met het tanken van LPG. Het vulpistool van het waterstoftankstation wordt op de aansluiting van de auto geplaatst en vergrendeld door de hendel in te drukken. Wanneer het pistool vergrendeld is, zal het tankstation de verbinding testen en vervolgens begint het tanken van waterstof. Nadat de tank volledig gevuld is (binnen 5 minuten) kan het vulpistool verwijderd worden.

Hoe werkt een waterstofauto?

Waterstof
2019-12-19 10:49:25

Waterstof gaat van de brandstoftank naar de brandstofcel. Buitenlucht stroomt aan de andere zijde naar de brandstofcel. Door de reactie van waterstof met de buitenlucht ontstaan elektriciteit en waterdamp. De elektriciteit wordt afgegeven aan het batterijpakket en de elektromotor. De uitstoot is water.

Is een waterstofauto goed voor de planeet?

Duurzaamheid
Waterstof
2019-12-25 17:12:42

Waterstof is een zeer milieuvriendelijk alternatief voor benzine of diesel en dat maakt het zeer interessant als duurzame brandstof. Immers, in tegenstelling tot auto’s met een conventionele verbrandingsmotor stoten auto’s met een brandstofcel geen schadelijke stoffen zoals CO2, NOX, HC en fijn stof uit. De enige uitstoot van een waterstof-elektrische auto is water(damp). Bovendien is waterstof zo goed als onuitputtelijk. Er kan altijd nieuwe waterstof gemaakt worden.

Wat is waterstof?

Waterstof
2019-12-19 20:44:31

Laten we beginnen met een groot misverstand uit de wereld te helpen: waterstof is géén energiebron. Het is, net als benzine of een batterij, een drager van energie. En die energie moet eerst worden opgewekt, bijvoorbeeld met behulp van zonne- of windenergie. Bij gebruik van waterstof komen geen vervuilende stoffen vrij als emissie, alleen zuiver water.

Wat zijn de nadelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden
2019-12-29 08:00:36

De afstand die kan worden afgelegd op één batterijlading is lang een aspect geweest om niet voor een EV te kiezen. Maar door de ontwikkelingen op het gebied van batterijtechnologie zijn elektrische auto’s voor de meeste bestuurders een realistische optie geworden. Uit onderzoek blijkt dat zakelijke rijders gemiddeld een afstand van 66 kilometer per dag rijden, wat betekent dat de gemiddelde zakelijke rijder meerdere dagen kan rijden zonder te hoeven opladen. Wanneer je een keer een grotere afstand moet afleggen, is er een netwerk van snellaadstations waar je gedurende een korte tijd kan opladen.

Mag ik met mijn elektrische auto in een lage-emissiezone (LEZ) rijden

LEZ
2019-12-07 16:44:59

Jazeker. Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit en mogen daarom in een lage-emissiezone (LEZ) rijden.

Is een elektrische auto milieuvriendelijker dan een auto op brandstof?

Duurzaamheid
2019-12-16 14:51:41

Elektrische auto’s zijn emissievrij; ze stoten geen schadelijke stoffen uit zoals CO2, NOX, HC en fijn stof, in tegenstelling tot auto’s met een brandstofmotor. Door het sterk toenemen van duurzaam opgewekte elektriciteit wordt de luchtvervuiling verminderd.

Wat is regeneratief remmen?

Elektrisch rijden
2019-12-19 20:25:57

Regeneratief remmen is het afremmen op de elektromotor. De elektromotor werkt gedurende het afremmen als een dynamo en zet bewegingsenergie om in elektrische energie. De opgewekte elektriciteit kan weer worden teruggevoerd naar de batterij, waardoor de actieradius van de auto toeneemt.

Hoe remt een elektrische auto?

Elektrisch rijden
2019-12-12 13:22:06

Wanneer je in een elektrische Hyundai rijdt, gebruik je vooral één pedaal: de rechter. Daarmee maak je snelheid. Als je je voet van dit pedaal haalt, dan rem je de auto af. Tegelijkertijd wek je daarmee energie op.

Is elektrisch rijden veilig?

Top 10
Veiligheid
2019-12-21 14:28:35

Elektrische auto’s van Hyundai zijn net zo veilig als auto’s met een conventionele aandrijflijn. En misschien nog wel veiliger. De lithium-ionbatterijen die Hyundai gebruikt voor de EV/HEV/PHEV zijn minder ontvlambaar dan brandstoffen als benzine of diesel in een conventionele auto. Door de geavanceerde veiligheidssystemen van de batterij is de veiligheid maximaal gewaarborgd.

Wat is elektrisch rijden precies en waar moet je rekening mee houden?

Elektrisch rijden
2019-12-29 09:54:33

Elektrisch rijden is beter voor het milieu én brengt daarnaast ook vele andere voordelen met zich mee. Zo biedt elektrisch rijden veel financiële voordelen en is het comfortabeler en stiller dan rijden in een auto op brandstof. Het gebruik van een elektrische auto wijkt echter wel af van een gewone auto. Zo moet je een elektrische auto opladen in plaats van bijtanken. Er bestaan ook verschillende vormen van elektrisch rijden.

Past een hybride wagen bij me?

Algemeen
2019-12-04 14:52:00

Als je vaak korte afstanden aflegt (bv. woon-werkverkeer) en toch ook langere trajecten doet (zoals bv. Weekendjes weg), dan is een hybride wagen iets voor jou. Hoe vaker je namelijk met een hybride rijdt, hoe vaker je elektrisch rijdt en hoe goedkoper en duurzamer je verplaatsing wordt.

Welke fiscale voordelen haal ik eruit?

Algemeen
2019-12-15 19:39:00

In Vlaanderen betaal je t.e.m. 31 december 2020 geen belasting op inverkeersstelling en geen verkeersbelasting voor een elektrische of een plug-in hybride wagen. Voor de bepaling van de voordelen van gewone hydrides wordt gekeken naar het brandstoftype, de CO2-uitstoot en het motorvermogen. Daarnaast kom je met een hybride wagen ook bij sommige verzekeringsmaatschappijen in aanmerking voor een korting op je autoverzekering. Deze kan tot wel 20% oplopen voor BA-premies en omniumformules.

Hoeveel kost een laadbeurt?

Elektrisch laden
2019-12-14 21:55:00

Een hybride wagen verbruikt enkel benzine of diesel, aangezien de batterij van de elektrische motor zich automatisch oplaadt bij het vertragen. Een plug-in hybride verbruikt dan weer zowel benzine/diesel als elektriciteit. Elektrisch opladen komt echter wel goedkoper uit, omdat elektriciteit namelijk goedkoper is dan brandstof. Het opladen van een elektrische motor kost ongeveer tussen 4 en 5 cent per kilometer.

Kan ik in eender welke garage op onderhoud?

Onderhoud
Veiligheid
2019-12-30 17:02:00

Je kan zowel met een KONA EV als een IONIQ EV op onderhoud bij elke erkende Hyundai verdeler.

Welke garantie biedt Hyundai aan op de Kona EV?

Algemeen
2019-12-24 10:21:00

Hyundai is het enige automerk dat 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking, en 8 jaar garantie (max. 160.000km) op de High Voltage batterij biedt.

Hoeveel verbruiken de IONIQ en KONA per 100km?

Algemeen
2019-12-15 11:32:00

De KONA EV met 39,2 kW-batterij verbruikt 15 kWh/100 km, terwijl de 64kW-batterij 15,4 kWh verbruikt per 100 km. De IONIQ EV doet het dankzij zijn aerodynamische vorm nog beter, met een verbruik van 13,8 kWh per 100 km. Het exacte verbruik van je wagen varieert echter naargelang rijgedrag, weeromstandigheden, enz.

Wat is de capaciteit van de on-board charger?

Elektrisch laden
2019-12-05 12:01:00

Maximum 7.2kWh op een enkele fase voor de IONIQ EV en de Kona EV met 39.2kWh batterij. Maximum 10.5kWh met 3-fasige OBC voor de Kona EV met 64kWh batterij

Welk type laadstekker heb ik nodig voor de KONA/IONIQ EV en kan ik deze gebruiken op elk laadstation?

Elektrisch laden
2019-12-13 10:41:00

De KONA EV en de IONIQ EV worden beiden opgeladen met een Mennekes enkel-fasige laadstekker (type 2). Dit is de standaard laadstekker in de EU en wordt tegenwoordig door alle automerken gebruikt (behalve door Japanse merken, die de ChaDeMo gebruiken).

Kan ik een EV met 1-fasige lader met een 3-fasige wallbox opladen?

Elektrisch laden
2019-12-07 19:50:00

Je kan gerust een elektrische wagen met 1-fasige lader opladen met een 3-fasige wallbox, en vice versa. Je wagen zal dan aan 7,2 kW of 3,5 kW opladen, afhankelijk van het laadstation en de laadkabel. Om volledig future-proof te zijn raden we je aan in een 3-fasig laadstation te investeren.

Hebben de KONA en IONIQ 3-fasige laders?

Elektrisch laden
2019-12-10 09:52:00

De KONA EV met 64kWh batterij is standaard uitgerust met een 3-fasige on-board-charger (OBC), terwjl de KONA met een 39.2kWh batterij een enkel-fasige OBC heeft. De IONIQ EV is enkel verkrijgbaar met een enkel-fasige OBC.

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto?

Top 10
Elektrisch rijden
Onderhoud
2019-12-15 12:01:00

Eerst en vooral stoot een elektrische wagen geen CO2, fijn stof of stikstofoxiden uit. Daarnaast is elektrisch rijden duurzamer door een lagere prijs/km en lagere onderhoudskosten. Ten slotte is een elektrische wagen in fleet ook fiscaal aftrekbaar en heeft deze verschillende voordelen op de VAA.

wat is een mHEV?

Algemeen
2019-12-20 13:50:00

mHEV, oftewel mild hybride voertuigen, bevatten zowel een elektromoter als een verbrandingsmotor. Volledig elektrisch rijden is niet mogelijk met een mild hybride, maar op deze manier start je wagen vlotter en stoot deze minder uit.

Waarvoor is BEV een afkorting?

Algemeen
2020-01-05 15:38:00

"Batterijaangedreven elektrische voertuigen" zijn elektrische wagens die door een batterij worden aangedreven. De batterij wordt door externe stroombronnen opgeladen en is 100% emissievrij.

Kan de accu worden vervangen?

Top 10
Elektrisch batterij
2019-12-07 14:41:00

Net als elk technisch onderdeel kan de batterij van je auto vervangen worden. Om dit te vergemakkelijken is de batterij uit verschillende onderdelen opgebouwd, waardoor simpelweg enkel het defecte onderdeel vervangen kan worden.

Wat betekent mild hybrid?

Algemeen
2020-01-03 18:30:00

Bij een mild hybride wagen wordt de verbrandingsmotor ondersteund door een elektrische motor. Volledig elektrisch rijden is niet mogelijk met een mild hybride, maar op deze manier start je wagen vlotter en stoot deze minder uit.

Wat betekent plug-in hybride?

Algemeen
2019-12-15 09:31:00

Een plug-in hybride combineert een elektrische- en een verbrandingsmotor. Met een plug-in hybride kies je zelf wanneer je volledig elektrisch, volledig op brandstof, of op beiden rijdt.

Welk onderhoud moet er worden voorzien door de klant zelf aan de krachtige accu van een elektrisch/hybride voertuig?

Onderhoud
Veiligheid
2019-12-11 11:47:00

Je hoeft zelf geen onderhoud te doen aan deze batterij.

Welke modellen zijn geschikt voor gebruik van brandstofsoort E5, E10, B7?

Algemeen
2019-12-11 20:40:00

Sinds 12 oktober wordt diesel als 'B7' benoemd. Benzine Euro 95 wordt op zijn beurt dan weer 'E10', terwijl benzine Super 98 vanaf nu 'E5' heet.

Wat als ik dagelijks de batterij oplaad zonder dat deze leeg is?

Elektrisch batterij
2019-12-30 18:01:00

De Lithium-ion batterijen die gebruikt worden in elektrische wagens hebben geen zogenaamd geheugeneffect. Hierdoor kunnen ze gerust gedeeltelijk worden opgeladen zonder dat deze in prestatie verminderen. Deze Lithium-ion technologie is momenteel de krachtigste op de markt: dankzij de hoge energiedichtheid slaat de batterij een maximum aan Wh/kg op.

Welke invloed hebben files op mijn rijbereik?

Top 10
Elektrisch rijden
2019-12-30 08:20:00

Tijdens files rem, vertraag en versnel je continu. Voor een elektrische wagen is dit net een voordeel, omdat de motor energie recupereert telkens je vertraagt of remt (in tegenstelling tot de meeste benzine- en dieselauto's). Je elektrische motor verbruikt enkel energie wanneer je versnelt. Filerijden is dus net voordeliger dan snel rijden.

Kan ik gepland laden met de Kona EV?

Elektrisch laden
2019-12-27 16:01:00

Met de KONA EV kan je vooraf de laadtijd, het tijdstip en het aantal kW programmeren.

Kan ik zelf een laadpaal installeren?

Elektrisch laden
2019-12-07 20:54:00

Voor de installatie van een laadpaal doe je best beroep op een gecertifieerd installatiebedrijf.

Waarvoor dient een roetfilter?

Algemeen
2019-12-17 12:59:00

Een roetfilter (ook wel GPF) verwijdert partikels (fijn stof) uit uitlaatgassen en vangt ze op in een microporeuze honingraatstructuur. De partikels worden daarna via automatische regeneratie verbrand. Deze chemische reactie zet stikstofoxiden (NOx), koolstofmonoxide (CO) en onverbrande koolwaterstoffen (HC) voortdurend om in koolstofdioxide (CO2) en onschadelijke gassen, waterdamp (H2O) en stikstof (N2).

Waaruit bestaat AdBlue vloeistof?

Algemeen
2020-01-01 08:51:00

AdBlue® is een kleurloze, niet-giftige waterachtige oplossing die uit 32,5% puur ureum en 67,5% gedemineraliseerd water bestaat.

Hoe gebruik je AdBlue?

Algemeen
2019-12-07 15:09:00

AdBlue® mag niet in contact komen met diesel, daarom is hier een aparte tank voor voorzien. Deze bevindt zich in dezelfde klep als die voor de diesel. Er mag geen AdBlue® in de dieseltank terechtkomen, en vice versa. Gebeurt dit toch, start dan zeker de motor niet, anders wordt het SCR-systeem beschadigd.

Wat is RDE?

Algemeen
2019-12-16 15:20:00

De "Real Driving Emissions" is is een nieuwe methode voor het meten van schadelijke stoffen, waaronder stikstof en fijn stof. Hierbij is het cruciaal dat de methode wordt uitgevoerd op de baan en onder realistische omstandigheden i.p.v. in een laboratorium. Om de stofwaarden te meten wordt een Portable Emissions Measurement System (PEMS) aan de uitlaatklep bevestigd.

Wat is de WLTP?

Algemeen
2020-01-01 17:16:00

De “Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure” is een wettelijk verplichte testprocedure die het brandstofverbruik en de CO2-emissiewaarden van een voertuig realistischer bepaalt. Deze wet vervangt de voorgaande NEDC-procedure.

Kan ik de hoogvermogenaccu van mijn elektrische of hybride voertuig loskoppelen?

Elektrisch batterij
2019-12-14 09:17:00

Van de batterij met hoog vermogen blijf je best af, anders riskeer je een garantieverlies.

Heb ik een speciale kabel nodig om openbare oplaadpunten te gebruiken?

Elektrisch laden
2019-12-07 16:58:00

Aan sommige laadstations zit al een laadkabel bevestigd, aan anderen niet. Vooral voor AC-ladingen kan een aparte kabel nodig zijn. Je kan deze bij je dealer verkrijgen. Stations voor gelijkstroom snel opladen hebben al een eigen kabel, hierbij heb je dus geen aparte kabel nodig.

Wat zijn de slijtageonderdelen van elektrische voertuigen?

Onderhoud
Veiligheid
2019-12-09 20:32:00

De onderdelen van een elektrische wagen die kunnen slijten zijn: de schokdempers, de transmissie, de banden, de remmen en andere mechanische en elektronische onderdelen. Ook de elektrische motor moet onderhouden worden.

Kan mijn oplaadkabel worden gestolen terwijl ik mijn elektrische of hybride voertuig oplaad?

Top 10
Elektrisch rijden
2019-12-02 21:57:00

De laadkabel wordt tijdens het laden automatisch vergrendeld, waardoor deze zonder de afstandsbediening niet kan worden losgekoppeld.

Hoe lang gaan de banden van een elektrische wagen mee?

Veiligheid
2020-01-04 11:18:00

Aangezien elektrische wagens zwaarder zijn dan benzine- of dieselauto's en deze sneller optrekken, kunnen de banden sneller slijten. De rijstijl van de bestuurder heeft echter de grootste impact op de slijtsnelheid van de banden.

Moet ik wachten tot de batterij helemaal leeg is voor ik hem opnieuw oplaad?

Elektrisch laden
2020-01-04 10:33:00

Dankzij de Lithium-ion accu, die geen geheugeneffect heeft, kan je de batterij wanneer je maar wilt bijladen.

Waarvoor is PHEV een afkorting?

Algemeen
2019-12-31 09:20:00

PHEV staat voor "plug-in hybride elektrische voertuigen".

Waar wordt de AdBlue vloeistof aangeboden?

Algemeen
2019-12-10 12:15:00

Je kan AdBlue® in de meeste tankstations verkrijgen.

Wat is een partikelfilter?

Algemeen
2019-12-18 16:09:00

Een partikelfilter vermindert het aantal partikels, beter bekend als fijn stof, die diesel- en benzinemotoren uitstoten.

Mag ik het laadproces onderbreken als de accu nog niet volledig opgeladen is?

Elektrisch laden
2019-12-17 14:04:00

Ontgrendel de auto simpleweg via de afstandsbediening en ontkoppel vervolgens de laadkabel.

Kan ik een elektrische schok krijgen?

Elektrisch rijden
2019-12-17 12:44:00

Het is onmogelijk om zonder gereedschap aan de onderdelen die onder spanning staan te raken, deze zijn namelijk volledig gezekerd en gescheiden van de carrosserie. Wanneer de auto moet worden gerepareerd, wordt het hoogspanningssysteem tijdelijk uitgeschakeld. Bij een crash schakelt het systeem zich automatisch uit.

Uit welke onderdelen bestaat een elektrische wagen?

Elektrisch rijden
2019-12-21 12:44:00

Een elektrische wagen bestaat uit een elektrische motor, een omvormer en een lader. De omvormer zet wisselstroom om in gelijkstroom, en zorgt er zo voor dat de auto kan worden opgeladen aan laadpalen.

waarom zijn elektrische auto's duurder dan brandstofauto's?

Algemeen
Onderhoud
2019-12-31 15:31:00

De aankoopprijs van elektrische wagens ligt momenteel inderdaad hoger dan die van een benzinewagen. Dit komt omdat dit een nieuwe technologie is, waarbij de productietechnieken nog in volle ontwikkeling zijn. Steeds vaker duiken er echter meer betaalbare modellen op, omdat de technologieën snel verbeteren en de vraag toeneemt. Neem bijvoorbeeld de Hyundai KONA EV, een elektrische SUV die beschikbaar is vanaf 37.499 euro (versie met 136 pk). Op het eerste zicht niet zo goedkoop, maar als je alle kosten en voordelen bekijkt toch een goede investering. Zo krijgen elektrische auto’s een serieus fiscaal voordeel (100% procent fiscaal aftrekbaar voor fleetklanten), kost elektriciteit minder dan brandstof en is een wagen zonder verbrandingsmotor heel wat goedkoper in onderhoud.

Kan ik ook elektrisch laden in het buitenland?

Elektrisch laden
2019-12-01 15:23:00

Er zijn zowel in België als in Europa duizenden verschillende laadstations.

Rijdt een elektrische wagen trager ?

Elektrisch rijden
2019-12-29 13:08:00

Een elektrische wagen accelereert beter dan de meeste sportwagens, en heeft een betere transmissie dan een klassieke wagen. Bovendien worden elektrische motoren steeds krachtiger en is een elektrische rijervaring altijd snel, soepel en discreet.

Verschilt elektrisch rijden echt zoveel van een traditionele motor?

Elektrisch rijden
2019-12-04 15:08:00

Niet meer tanken, geen versnellingsbak, geen trillingen, geen geluid, onmiddelijke koppeling en een laag zwartepunt. Rijden met een elektrische wagen is een compleet andere ervaring dan rijden met een klassieke wagen.

Is een hybride of een electrische wagen een goede investering?

Algemeen
Onderhoud
2020-01-01 21:56:00

Hybride en elektrische wagens verbruiken minder, hebben een lagere onderhoudskost, gaan langer mee en hebben daardoor ook een hogere doorverkoopwaarde. Een investering die zijn geld waard is.

Betaal ik minder benzine voor een hybride wagen?

Algemeen
2019-12-07 12:06:00

Een hybride wagen wisselt automatisch af tussen elektrisch rijden en rijden op benzine. Wanneer je aan een lage snelheid rijdt, wordt de motor elektrisch aangedreven, bij een versnelling hoger schakelt de motor over naar benzine. Zo verbruik je dus minder benzine en moet je ook minder vaak tanken.

Er bestaan nog geen vragen rond dit thema. Dien hieronder je eigen vraag in.
Dien hier je vraag en je gegevens in, dan nemen we binnen de 48u contact met je op.

Nog geen antwoord gevonden op je vraag?
Stel deze hier:

*De 5 Jaar Garantie Zonder Kilometerbeperking van Hyundai werd recent gewijzigd. Afhankelijk van de productiedatum, bestel‐ en opslagtijd kan de wagen nog steeds onder de oude garantiebepalingen vallen, zoals vastgelegd in de algemene voorwaarden van het garantieboekje. Klik hier voor meer info.

GAMMA

i10
All New i20
All New i20 N
i30
i30 Wagon
i30 Fastback
New i30 N
New i30 Fastback N
IONIQ Hybrid
IONIQ Plug-In Hybrid
IONIQ Electric
All New BAYON
New KONA

 

New KONA Hybrid
New KONA Electric
All New KONA N
Tucson
All New Tucson
All New Tucson Hybrid
All New Tucson Plug-in Hybrid
New Santa Fe Hybrid
New Santa Fe Plug-in Hybrid
NEXO
IONIQ 5

QUICKLINKS

Een testrit aanvragen
Uw Hyundai verdeler
Lease Configurator
Contact
Verbruikstabel
Contactgegevens
Bandenetiketten

WETTELIJKE VERMELDINGEN

Hyundai garanties
Wettelijke bepalingen

VOLG ONS OP

Facebook Twitter Youtube Instagram

Hyundai Assistance 

Contact | Legal


© Copyright 2020 Korean Motor Company

België / Belgium  

We gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring: sommige kunnen niet uitgeschakeld worden.
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiesbeleid.
Indien u niet akkoord gaat, bedanken wij u om niet verder te gaan op deze site.
Meer info
Ik aanvaard