FR
NL
Hyundai steunt project voor schone stranden
Hyundai steunt project voor schone stranden
21.02.2014
Hyundai Belgium heeft besloten haar schouders te zetten onder het Eneco Clean Beach project. Dit unieke initiatief brengt duizenden vrijwilligers samen die de mouwen opstropen om de stranden van de Belgische kust schoon te maken.

Het doel van de organisatoren van de Eneco Clean Beach Cup is de sensibilisering met betrekking tot (plastic)vervuiling van de oceanen. Dit fenomeen is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van een miljoen vogels en honderdduizend schildpadden. Dit jaar steunt Hyundai de organisatie door ondermeer twee SUV’s ter beschikking te stellen van de vrijwilligers die de 66 kilometer strand van de Belgische kust tussen Knokke en De Panne onder handen nemen. Hyundai voorziet ook in een financiële bijdrage die de organisatoren moet helpen onze stranden op te ruimen.

De plasticvervuiling van de oceanen vormt een reële bedreiging

De vervuiling van de oceanen, en meer bepaald van het kustwater, door plastic neemt onrustbarende proporties aan. Tassen en flessen die in de oceanen terechtkomen vormen meer dan 80% van het maritieme afval. Stormvogels en kleine zeevogels zien het plastic afval aan voor kwallen, waar ze dol op zijn. Zo komt het dat men bij 90% van deze vogels sporen van plastic terugvindt in hun maag.

Wist je trouwens dat er zich in de Stille Zuidzee een drijvende vuilnisbelt bevindt, de Trash Vortex genoemd ? Hier worden alle drijvende plasticflessen verzameld op een eiland dat zo groot is als Frankrijk. Door haar schouders te zetten onder de Eneco Clean Beach Cup wil Hyundai zijn steentje bijdragen om te zorgen voor een schonere wereld.

Meer info

 

 

GAMMA

New i10
New i20 Coupé
New i20 5D
New i20 Active
New ix20
i30 5 deurs
i30 Wagon
Ioniq Hybrid
New i40 Sedan

 

New i40 Wagon
New Tucson
Santa Fe
New Santa Fe
New Grand Santa Fe
H-1
H-1 People
H350 Van

QUICKLINKS

Uw Hyundai configureren
Een catalogus aanvragen
Een testrit aanvragen
Uw Hyundai verdeler
Tweedehandswagen
Lease Configurator
Contact

WETTELIJKE VERMELDINGEN

Hyundai garanties
Wettelijke bepalingen

VOLG ONS OP

Facebook Twitter Youtube

Hyundai Assistance 

Contact | Legal


© Copyright 2013 Korean Motor Company

België / Belgium  

Door het gebruik van onze website gaat u akkoord met ons gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookies-beleid. Meer informatie
Ik ga akkoord