DE HYUNDAI IONIQ WINT DE

PRESTIGIEUSE RED DOT DESIGN

AWARD 2016

EEN DYNAMISCHE FILOSOFIE.Drie elektrische interpretaties.

Eigenlijk zouden alle elektrische auto's de dynamische rijeigenschappen moeten hebben die rijden tot een genot maken. Dat is de IONIQ-filosofie. En dat genot kunt u binnenkort degusteren met drie innovatieve aandrijftechnologieën. Het is een primeur voor de autosector en getuigt van Hyundais engagement om duurzame oplossingen te ontwerpen die u helpen om meer van het leven te genieten.

Eerst komt de IONIQ Hybrid op de markt, kort nadien gevolgd door de IONIQ Electric. De hybrideversie laat een uiterst efficiënte benzinemotor samenwerken met een potente elektromotor, gevoed door een hypergeavanceerde lithium-ionpolymeerbatterij. Een prestatieverhogende transmissie met dubbele koppeling tilt de rijervaring naar een hoger niveau. Na de lancering van de IONIQ Electric wordt het gamma vervolledigd met de IONIQ Plug-in. Elke IONIQ deelt hetzelfde, unieke platform en gestroomlijnde, moderne design.

MULTI-ELEKTRISCH CONCEPTKIES DE IONIQ DIE AANSLUIT BIJ UW LEVENSSTIJL

Uw ideale IONIQ kiezen, is kinderspel. Alles hangt af van de frequentie waarmee u rijdt, de afstanden die u aflegt en de rijstijl die u hanteert. Maar welke IONIQ u ook kiest, u bent steeds zeker van hoogstaand rijplezier met massa's koppel zodra u het gaspedaal intrapt. We vatten de voordelen van elke IONIQ-aandrijving kort samen.

HYUNDAI

IONIQ hybrid

Rijplezier met een lagere uitstoot

De uiterst efficiënte benzinemotor en 27 kW sterke elektromotor werken samen om krachtige prestaties te combineren met een lager verbruik en lagere uitstoot. Het totale systeemvermogen bedraagt 141 pk. De elektromotor levert zijn immense koppel zodra u het gaspedaal induwt en wordt gevoed door een compacte lithium-ionpolymeerbatterij van 1,56 kWh die tijdens het rijden wordt opgeladen, voornamelijk door energie te recupereren tijdens het remmen. De IONIQ Hybrid kan ook emissievrij rijden bij snelheden tot 120 km/u.

THE INSIDE STORY

GEWOON ELEKTRISERENDDE IONIQ MAAKT HET VERSCHIL

Geen enkele andere auto werd vanaf een leeg blad papier ontwikkeld met het oog op drie verschillende (deels) elektrische aandrijvingen. Onder zijn robuuste en lichte koetswerk schuilen ultrakrachtige onderdelen die speciaal werden ontworpen en ontwikkeld om naadloos met elkaar samen te werken. Zo kunt u genieten van een even leuke als efficiënte rijervaring.

IONIQ INFOMATION
    Plug-In   Hybride   Electrique
Engine   Yes   Yes   No
e-Motor   Yes   Yes   Yes
DCT   Yes   Yes   No
Battery   Yes   Yes   Yes
INSTANT VERMOGEN

Alle IONIQ-aandrijvingen beschikken over een specifieke, compacte elektromotor en leveren vanuit stilstand een hoog koppel.

Close
MAXIMALE EFFICIËNTIE

De speciaal ontwikkelde 1.6 GDI-benzinemotor haalt een toonaangevende thermische efficiëntie van 40% (Hybrid en Plug-in)

Close
INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

De drie aandrijvingen maken ook gebruik van een krachtige en toch compacte lithium-ionpolymeerbatterij.

Close
EEN EN AL RIJPLEZIER

De zestrapstransmissie met dubbele koppeling bevordert de acceleraties en verzekert instant feedback van de verbrandingsmotor voor een meeslepende rijervaring (Hybrid en Plug-in).

Close

IONIQ Hybrid shown

THE INSIDE STORY

ANATOMIE VAN DE IONIQONZICHTBARE TROEVEN

Minstens even belangrijk als de geavanceerde aandrijftechnologie zijn de stroomlijn en de lichte en tegelijk sterke autostructuur. Dat heeft de IONIQ goed begrepen. Met zijn luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,24 is de IONIQ een van de meest aerodynamische auto's op de markt. Het ranke silhouet en de uitgekiende details geleiden de luchtstroom om de luchtweerstand en emissies tot het minimum te beperken. Luchtinlaten vooraan reduceren de turbulenties rond de voorwielen en de C-vormige LED-dagrijlichten creëren een onmiskenbare uitstraling op de weg. De IONIQ temt de wind en brengt de zintuigen in vervoering.

ULTRASTERK, ULTRALICHT

Het intelligente gebruik van uiterst sterk staal geeft de IONIQ zijn natuurlijke robuustheid, terwijl licht aluminium het gewicht van de voorste en achterste dwarsbalken, de motorkap en de achterklep verlaagt. De hoge torsiestijfheid wordt verzekerd door een intelligente combinatie van hoogwaardig staal, structuurlijm en de strategische versteviging van koetswerkverbindingen.

Close
COMFORT EN WENDBAARHEID

De IONIQ werd ontwikkeld om een comfortabel rijgedrag aan een verrassende levendigheid te koppelen, dankzij zijn lage zwaartepunt en meerpuntsophanging.

Close

ONDER HOOGSPANNINGVANBINNEN EN VANBUITEN

Diverse designelementen van het koetswerk werken samen om de zuivere atletische stijl van de IONIQ te verfraaien, terwijl het interieur in het teken van zuiver design en innovatie staat. Het effect oogt tegelijk futuristisch en behaaglijk. De bedieningselementen zijn duidelijk georganiseerd voor een logische en intuïtieve bediening, zodat de bestuurder nog meer kan genieten van het responsieve rijgedrag.

Naadloze connectiviteit

Smartphones maken naadloos verbinding met het perfect geïntegreerde infotainmentcentrum boven aan de middenconsole, dat Apple CarPlay™ en Google Android Auto™ * ondersteunt om de muziek-, telefoon- en navigatiefuncties op het scherm weer te geven.

* Apple CarPlay™ is een handelsmerk van Apple Inc., Android Auto™ is een handelsmerk van Google Inc.
Close
Energiek

Het interieur krijgt een energieke toets in de vorm van sierstrips in de kleur 'electric blue'.

Close
Draadloos opladen

Rommelige kabels behoren definitief tot het verleden dankzij de draadloze oplaadpad.*

* Niet compatibel met alle smartphones.
Close
Digitaal

Het digitale instrumentenbord geeft relevante informatie weer, zoals de energiestromen, de laadtoestand van de batterij en ecologische rij-info voor de ECO- en Sport-modi.

Close
Verlicht de toekomst

De bi-HID-koplampen omvatten led-positielichten en richtingaanwijzers. Led-dagrijlichten in de luchtkanalen maken hem onmiddellijk herkenbaar op de weg.

Close
Electric blue

In het onderste deel van de bumper, onder het opvallende zeshoekige radiatorrooster, zit de typische blauwe lijn die de IONIQ identificeert.

Close
Stijlvol en doeltreffend

De achterspoiler geeft de auto niet alleen een sportieve toets, maar vermindert ook de turbulentie en optimaliseert de neerwaartse druk.

Close
Efficiënt design

Actieve luchtflappen in het radiatorrooster worden in alle fasen automatisch geopend en gesloten om de aerodynamische prestaties te verbeteren.

Close

LAAD UW NIEUWSGIERIGHEID

Uw 360°-beeld op de toekomst van de elektrische mobiliteit.

BLIJF VERBONDEN VOOR HET NIEUWSTE IONIQ-NIEUWS

Mis niets van het nieuws over de meeslepende IONIQ-modellen. Registreer nu en blijf op de hoogte van de laatste updates.

Schrijf u nu in

De hierboven vermelde uitrustingen zijn afhankelijk van de gekozen versie. Raadpleeg uw Hyundai verdeler voor meer informatie.

top
Door het gebruik van onze website gaat u akkoord met ons gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookies-beleid. Meer informatie
Ik ga akkoord