De nieuwe Hyundai
KONA Hybrid
De hybride wacht.
 • Gedurfd koetswerkdesign
 • Laag brandstofverbruik
 • Ruime veelzijdigheid van een SUV
Configureren

KONA Hybrid

De nieuwe
KONA Hybrid.

De nieuwste telg van de KONA-familie gebruikt elektrisch vermogen om meer afstand af te leggen met een liter benzine. De nieuwe KONA Hybrid is uitgerust met een benzine- én een elektrische motor, die samen werken om het brandstofverbruik en de emissies te verlagen.

Bekijk de nieuwe KONA
Hybrid in actie.

Een auto met lage emissies hoeft niet saai te zijn - dankzij de innovatieve hybride aandrijflijn combineert de nieuwe KONA Hybrid een opmerkelijk design met een uitzonderlijk laag brandstofverbruik.

Een opvallend design.

De nieuwe KONA Hybrid is zelfverzekerd en uniek en heeft het bekroonde ontwerp dat van de KONA zo'n succes heeft gemaakt. Met zijn welgevormde lijnen en zijn stijlvolle trekken is de gloednieuwe KONA Hybrid expressief vanuit alle gezichtshoeken. Gespierde oppervlakken smelten samen met de opvallende contrasterende vleugelverbreders, die het stoere SUV-design benadrukken. Pas uw gloednieuwe KONA Hybrid aan om uw persoonlijke stijl uit te drukken. Hij is verkrijgbaar met een in het oog springend tweekleurig dak dat u kunt combineren met 10 exterieurkleuren en een rood kleurpack, voor in totaal 26 verschillende combinaties.

18" lichtmetalen velgen

Een gloednieuwe set van 18" lichtmetalen velgen, een weerspiegeling van de hightech hybride aandrijflijn, werd exclusief ontworpen voor de nieuwe KONA Hybrid. Deze gedurfde, tweekleurige meerspaakswielen worden gecombineerd met de MICHELIN Pilot Sport 4-banden voor een uitstekende stuurcontrole en een hoge reactiviteit.

Nieuw digitaal informatiecluster

Het optionele 4,2" LCD-scherm, dat optimaal naast de snelheidsmeter en de hybride meter is geplaatst en het laden en ontladen van de batterij toont, geeft de bestuurder belangrijke informatie: de toestand van de batterij en de energiestroom, de status van de actieve veiligheidsvoorzieningen, het resterende brandstofbereik en het brandstofverbruik, navigatie-instructies en de buitentemperatuur.

Navigatiesysteem
met 10.25” aanraakscherm

Een nieuw 10,25” Audio Video Navigation-systeem vormt het elegante middelpunt van de cockpit van de KONA Hybrid. Het aanpasbare splitaanraakscherm beschikt over een gratis abonnement van vijf jaar op de LIVE Services. Toegang tot realtime informatie over tankstationlocaties en -prijzen, het verkeer, het weer en nuttige plaatsen.

Exclusief kleurpack voor het interieur

De cockpit van de nieuwe KONA Hybrid is standaard uitgerust met een exclusief kleurpack voor het
interieur. Stijlvolle witte accenten rond de ventilatieopeningen en de versnellingskast contrasteren met glanzend zwarte
accenten op de deurhandgrepen, de spaak van het stuurwiel en de ventilatieroosters. Witte contrasterende
stiksels geven de zetels een extra stijlvolle toets. Bovendien kunt u ook kiezen voor een rood kleurpack
om het interieur nog meer aan uw smaak aan te passen. . Een elektronische parkeerrem is ook inbegrepen als standaarduitrusting.

Max Speed 160 km/h, CO2 emissions 90g/km*, acceleration 0-100km/h 11.2sec, Fuel consumption 3.0litres*, *KONA Hybrid 16" alloy wheels, NEDC 2.0

Prestaties

Geniet van elektrische acceleraties en uiterst soepel schakelen. Met zijn dynamische tandem van een krachtige
32 kW sterke elektromotor en een speciaal gekalibreerde 105 pk benzinemotor met directe injectie levert de nieuwe KONA Hybrid uitstekende prestaties met een systeemoutput van 141 pk. De innovatieve zestrapsautomaat met dubbele koppeling zorgt voor soepele schakelingen die een geweldige rijervaring garanderen.

Hybride aandrijving

De nieuwe KONA Hybrid beschikt over een benzine- en een elektrische motor. Met de steun van een krachtige lithium-ionpolymeerbatterij zorgen ze samen voor een uitstekend brandstofverbruik en een lagere uitstoot. En dat alles zonder dat u een batterij moet opladen of uw rijstijl moet veranderen. Regeneratief remmen laadt de batterij op, zodat u dat niet hoeft te doen.

6 DCT

De innovatieve zestrapsautomaat met dubbele koppeling (Dual Clutch Transmission - DCT) combineert de zuinigheid en het rijplezier van een handgeschakelde versnellingsbak met het gebruikscomfort van een automatische transmissie. U beschikt over twee rijprogramma's: normaal/eco en sport. In het sportprogramma is het schakelpatroon anders: de versnellingen worden langer aangehouden.

ECO Driving Assistant System (ECO-DAS)

De uitstekende brandstofefficiëntie en de lage CO2-uitstoot van de nieuwe KONA Hybrid worden ondersteund door het ECO Driving Assistant System (ECO-DAS). Wanneer er een route in het navigatiesysteem wordt ingevoerd, analyseert het Predictive Energy Management-systeem de route, waarbij gebruik wordt gemaakt van topografische gegevens om een optimale mix van vermogen uit de batterij en brandstof uit de motor in te stellen. Een Coasting Guide informeert de bestuurder wanneer er een rijsituatie ontstaat waarbij hij moet vertragen om het brandstofverbruik te verminderen.

Schakelhendels aan het stuur

De nieuwe KONA Hybrid is uitgerust met schakelhendels aan het stuur. In het sportprogramma kunt u handmatig schakelen voor een meer dynamische rijervaring.

Maximale connectiviteit.

10.25’’ AVN

Er is ook een nieuw 10.25 inch Audio Video Navigation-systeem beschikbaar. Het aanpasbare split aanraakscherm beschikt een gratis LIVE Service-abonnement voor vijf jaar. Smart Device Integration is eveneens aanwezig aan boord, zodat u uw telefoon kunt verbinden en uw muziek en apps kunt beheren op het grote scherm.

Hyundai SmartSense.

Met Hyundai SmartSense, onze geavanceerde rijhulpsystemen,
beschikt de nieuwe KONA Hybrid over de nieuwste actieve veiligheidstechnologie - ontworpen
voor uw veiligheid en gemoedsrust.

Actieve veiligheidstechnologie

Van automatisch remmen om aanrijdingen te voorkomen tot het detecteren van voertuigen in de dode hoek,
de nieuwe KONA Hybrid kan u waarschuwen voor mogelijke gevaren tijdens het rijden en
u actief helpen om op uw rijstrook te blijven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Smart Cruise Control met Stop & Go (SCC w/ S&G)

  Smart Cruise Control met Stop & Go (SCC w/ S&G) verhoogt de veiligheid en vermindert stress door een vaste afst& aan te houden ten opzichte van voorliggers en de snelheid automatisch te verlagen of verhogen tot de ingestelde limiet, naargelang de verkeersomst&igheden. SCC h&haaft de ingestelde afst& in fileverkeer door, nadat de auto is gestopt, de motor opnieuw te starten wanneer een voorwaartse beweging vóór het voertuig wordt gedetecteerd en het gaspedaal wordt ingedrukt.

 • Forward Collision-Avoidance Assist met detectie van
  voetgangers en fietsers (FCA)

  FCA is een geavanceerde actieve veiligheidsfunctie die de bestuurder waarschuwt voor noodsituaties en indien nodig automatisch remt. FCA maakt gebruik van radar- en camerasensoren voor- en achteraan en werkt in drie stappen. Het waarschuwt de bestuurder met een zicht- en hoorbaar signaal, stuurt de remmen aan op basis van het aanrijdingsrisico en remt maximaal om een aanrijding te voorkomen of de schade ervan te beperken indien ze niet vermeden kan worden. Het systeem is actief bij snelheden van 9 km/u of hoger en detecteert voertuigen, voetgangers en fietsers.

 • Blind-spot Collision Warning (BCW) met Lane Change Assist

  Blind-Spot Collision Warning (BCW) maakt eveneens gebruik van een radar om de achterste hoeken te bewaken. Wanneer een ander voertuig gedetecteerd wordt, verschijnt er een visuele waarschuwing in de buitenspiegels. Als de bestuurder vervolgens de richtingaanwijzer inschakelt om van rijstrook te veranderen, weerklinkt een geluidssignaal wanneer er een voertuig gedetecteerd wordt.

 • Rear Cross-traffic Collision Warning (RCCW)

  Met behulp van de radar in de achterste hoek vermindert de Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) het risico van een aanrijding met naderend verkeer wanneer u achteruit uit een smalle ruimte rijdt met slechte zichtbaarheid. Door gebruik te maken van radar om een zone van 180° achter het voertuig te scannen voor naderend dwarsverkeer, waarschuwt RCCW de bestuurder visueel en hoorbaar.

 • Lane Keeping Assist (LKA)

  De Lane Keeping Assist (LKA) gebruikt de camera aan de voorzijde om de wegmarkeringen te monitoren.
  Als de bestuurder onbedoeld over een ononderbroken lijn dreigt te rijden, waarschuwt het systeem hem en
  stuurt het de auto terug in de rijstrook.

 • Lane Following Assist (LFA)

  De nieuwe KONA Hybrid is voorzien van Lane Following Assist (LFA). Als het systeem geactiveerd is, houdt het de auto
  in het midden van de rijstrook bij snelheden tussen 0 en 150 kilometer per uur op snelwegen en in de stad.

 • SCC
 • FCA
 • BCW
 • RCCW
 • LKA
 • LFA
 • END

Alle bovenstaande informatie en illustraties zijn gebaseerd op gegevens die beschikbaar zijn op het moment van publicatie en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Eveneens kunnen de bovengenoemde uitrustingen variëren of niet beschikbaar zijn in onze markt, afhankelijk van de gekozen versie. Wij nodigen u uit om uw Hyundai verdeler te raadplegen voor meer informatie.

*De 5 Jaar Garantie Zonder Kilometerbeperking van Hyundai werd recent gewijzigd. Afhankelijk van de productiedatum, bestel‐ en opslagtijd kan de wagen nog steeds onder de oude garantiebepalingen vallen, zoals vastgelegd in de algemene voorwaarden van het garantieboekje. Klik hier voor meer info.

GAMMA

i10
i20 Coupé
New i20
ix20
New i30
i30 N
i30 Fastback
i30 Fastback N
New i30 Wagon
IONIQ hybrid
IONIQ plug-in hybrid

 

IONIQ electric
New i40 Wagon
KONA
New KONA Hybrid
Kona EV
New Tucson
New Santa Fe
NEXO
H-1

QUICKLINKS

Uw Hyundai configureren
Een testrit aanvragen
Uw Hyundai verdeler
Lease Configurator
Contact

WETTELIJKE VERMELDINGEN

Hyundai garanties
Wettelijke bepalingen

VOLG ONS OP

Facebook Twitter Youtube Instagram

Hyundai Assistance 

Contact | Legal


© Copyright 2019 Korean Motor Company

België / Belgium  

We gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring: sommige kunnen niet uitgeschakeld worden.
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiesbeleid.
Indien u niet akkoord gaat, bedanken wij u om niet verder te gaan op deze site.
Meer info
Ik aanvaard